Billboard Hot 100, Top 10
1. (1.) Fun featuring Janelle Monáe – We Are Young
2. (-) Justin Bieber – Boyfriend
3. (4.) Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know
4. (3.) The Wanted – Glad You Came
5. (2.) Kelly Clarkson – Stronger (What Doesn’t Kill You)
6. (5.) Nicki Minaj – Starships
7. (7.) Flo Rida featuring Sia – Wild Ones
8. (8.) Katy Perry – Part of Me
9. (11.) One Direction – What Makes You Beautiful
10. (18.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
Hulppea myynti siivitti Justin Bieberin Boyfriend-singlen Hot 100 -listan kakkoseksi. 521 000 kpl on historian parhaita viikkodigimyyntejä, mutta Funin We Are Young vain sattuu olemaan juuri nyt erinomaisen vahva jokaisella Hot 100 -listalle laskettavalla osa-alueella.
Bieber oli ennen tätä käynyt top tenissä vain kahdesti: Baby ylsi viidenneksi talvella 2010 ja Never Say Never kahdeksanneksi vuotta myöhemmin.
One Direction saavutti ensimmäisen top ten -hittinsä ja täten brittiläisillä poikaryhmillä on tuplaedustus kärkikymmenikössä. Kanadalaisen Carly Rae Jepsenin Call Me Maybe loikkasi vielä reilummin 18–10.
Usherin Climax ylsi viimein top 30:een (40–29), Karminin Brokenhearted hyppäsi jo 33:nneksi ja Adelen viimeisin hitti Rumour Has It 44–35. Rolling in the Deep (49) on saanut kasaan 65 viikkoa, mikä on kolmanneksi eniten Hot 100 -listan historiassa. Tämä tosin saattaa jäädä sen viimeiseksi, toistaiseksi.
Eric Churchin Springsteen eteni 46–38. Se on Churchin toinen peräkkäinen top 40 -merkintä ja uran korkein sijoitus. Springsteeniä peesaa Luke Bryanin uusi hitti Drunk on You (60–39).
Hauskoja rykelmiä: kantripariskunta Miranda Lambert ja Blake Shelton sijoilla 44 ja 45 sekä Trey Songzin kaikki kolme kappaletta listalla sijoilla 64, 65 ja 66. Noista parhaiten sijoittunut on tosin Waka Flocka Flamen I Don't Really Care, jolla Songz vierailee.
Sean Paulin iso eurohitti She Doesn't Mind (76) aloittelee taivaltaan myös USA:ssa, samoin brasilialaisen Michel Telón Saksassa latausennätyksiä rikkonut Ai se eu te pego (95), josta on tietenkin tehty myös englanninkielinen versio, nimeltään Oh If I Catch You.
USA:n albumit, Top 10
1. (-) Madonna – MDNA
2. (-) Lionel Richie – Tuskegee
3. (2.) Adele – 21
4. (-) Shinedown – Amaryllis
5. (1.) Soundtrack – The Hunger Games
6. (4.) One Direction – Up All Night
7. (31.) Katy Perry – Teenage Dream
8. (-) The Used – Vulnerable
9. (6.) Bruce Springsteen – Wrecking Ball
10. (8.) Various Artists – NOW 41
Madonnan MDNA-albumia ostettiin hienosti 359 000 kpl ja se debytoi odotetusti albumilistan ykkösenä. Rouvalla on nyt kahdeksan ykköstä (viisi tällä vuosituhannella) ja jo kaikkiaan 20 top ten -albumia.
Lionel Richie esittää Tuskegeellä kantritähtien kanssa omia kappaleitaan. Albumi debytoi kakkospaikalla niin ikään erinomaisin myyntiluvuin. Richie on käynyt näin korkealla viimeksi vuonna 1986 Dancing on the Ceilingin vietettyä pari viikkoa ykkösenä. Silloinkin Madonna oli ajankohtainen. Coming Home (2006) ylsi kuudenneksi, mutta Just Go (2009) floppasi. Richiellä on koossa nyt viisi top ten -albumia.
Shinedown on petrannut listasijoituksiaan jatkuvasti – uran neljän studioalbumin rivi muodostuu seuraavaksi: 53, 23, 8 ja nyt 4. Parhaiten on myynyt kolmas eli The Sound of Madness (2008), joka saavutti platinastatuksen Second Chance -jättihitin (Hot 100 -listan seiska) avustuksella. Tuore Bully-single on menestynyt toistaiseksi paljon vaisummin.
Katy Perryn Teenage Dreamistä on ilmestynyt The Complete Confection -painos, joka siivitti tuplaplatinaa myyneen albumin takaisin kärkikymppiin seitsemänneksi.
The Usedin Vulnerable debytoi kahdeksantena. Se on rockyhtyeen neljäs top ten -albumi – melko hyvin käytännössä ilman hittejä. He ovat piipahtaneet kahdesti viidentenä.
The Mars Voltan Noctourniquet jäi kahden top 5 -merkinnän ja 12. sijan jälkeen 15:nneksi, toki sekin on paljon parempi kuin brittilistan 51. tila.
Meshuggah (17) sen sijaan on ylempänä kuin koskaan, Obzen (2008) ylsi 59:nneksi. The All-American Rejects (18) sai muutama vuosi sitten pari isoa hittiä ja on käynyt peräti albumilistan kuudentena (Move Along, 2005).
Scotty McCreeryn Clear As Day hyppäsi 67–21. My Darkest Daysin Sick and Twisted Affair debytoi 29:ntenä, joka on ryhmän uran korkein sijoitus.
Britannian singlet, Top 10
1. (-) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
2. (2.) Sean Paul – She Doesn’t Mind
3. (5.) Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know
4. (3.) Nicki Minaj – Starships
5. (1.) Chris Brown – Turn Up the Music
6. (4.) Katy Perry – Part of Me
7. (8.) David Guetta featuring Sia – Titanium
8. (7.) Flo Rida featuring Sia – Wild Ones
9. (10.) Emeli Sandé – Next to Me
10. (9.) Labrinth – Last Time
Carly Rae Jepsen aloitti uransa Kanadan Idolissa jo vuosia sitten, mutta todellinen kansainvälinen jättimenestys on osunut kohdalle tänä talvena Call Me Mayben myötä. Biisi nousi aiemmin viikolla Hot 100 -listan top kymppiin ja debytoi nyt brittilistan ykkösenä. Call Me Maybe on jo kolmas suoraan kärkeen rävähtänyt single putkeen ja ensi viikolla taidamme saada neljännen.
Muuten lista on melko hiljainen. Sian laulamat hitit Titanium ja Wild Ones vaihtoivat taas paikkoja sijoilla 7 ja 8. Olly Mursin uusi single Oh My Goodness loikkasi hienosti 13:nneksi. Miehellä on pohjalla neljä top ten -sinkkua, joista peräti kolme ykköstä.
Youtube-ihme Alex Dayn Lady Godiva debytoi 15:ntenä. Hänen edellinen Forever Yours -singlensä (#4, 2011) sai huomiota olemalla ensimmäinen top viidestä suoraan ulos tipahtanut sinkku. Kovin pitkää ikää ei voi povata Lady Godivallekaan.
The Scriptin pehmopophitti The Man Who Can’t Be Moved (#2, 2008) on saanut yllin kyllin tv-aikaa ja palasi alempaa 18:nneksi. Se on bändin suurin hitti ja lisäksi heidän meriittilistaltaan löytyy muun muassa For the First Timen (2010) nelossija.
Plan B:n Ill Manors tipahti 6–23. Positiivisemmin eteni Beyoncén End of Time (62–39), joka on neljäs top 40 -single viimevuotiselta 4-albumilta.
Britannian albumit Top 10
1. (-) Nicki Minaj – Pink Friday: Roman Reloaded
2. (-) Labrinth – Electronic Earth
3. (4.) Adele – 21
4. (-) Moshi Monsters – Music Rox
5. (3.) Emeli Sandé – Our Version of Events
6. (2.) David Guetta – Nothing But the Beat
7. (1.) Madonna – MDNA
8. (5.) Jessie J – Who You Are
9. (-) Lostprophets – Weapons
10. (8.) Ed Sheeran – +
Nicki Minajin kakkosalbumi Pink Friday: Roman Reloaded on hämännyt ostajia nimellään – moni on luullut sen olevan Pink Friday -esikoisen (2010) korjattu painos. Roman Reloaded debytoi Britannian albumilistan kärjessä ja on Minajin ensimmäinen top ten -albumi. Pink Friday nousi hiljalleen 16:nneksi viime vuonna.
Naisräppärit eivät sooloartisteina ole aiemmin yltäneet Britannian albumilistan ykköseksi, joten siinä mielessä Trinidadilta kotoisin oleva Minaj teki historiaa.
Albumilistan kärki meni muutenkin uusiksi. Labrinthin esikoisalbumi Electronic Earth nappasi kakkossijan. Hopea on Labrinthille tuttu mitali, sillä hänellä on jo kaksi singlelistan kakkossijaa ja nyt sama noteeraus albumilistalta.
Moshi Monsters, sikäläinen Hevisaurus tai jotain, tupsahti suoraan neljänneksi. Lapsille suunnattua musiikkia ei kovin usein eksy artistialbumilistan kärkipäähän, mutta nyt on nähty pari levyä aivan hiljattain: Justin Fletcherin Hands Up sekä Music Rox.
Ykkösenäkin käyneen Lostprophetsin uutuus kiinnosti vielä yhdeksännen sijan edestä. Heidän top ten -saldonsa näyttää nyt neljää, mutta trendi on siis laskeva.
Madonnan MDNA tipahti kärjestä seitsemänneksi, mutta vielä nopeammin sukeltaa Paul Wellerin Sonik Kicks: toistaiseksi 1–10–25. Bruce Springsteenin Wrecking Ballkin on viidessä viikossa valunut 30:nneksi.
Listanimi-sarjassa esitellyn Orbitalin paluualbumi Wonky debytoi 22:ntenä. Se on bändin ensimmäinen studioalbumi kahdeksaan vuoteen ja kahdeksas top 40 -merkintä.
Sean Paulin Tomahawk Technique aloitti sijalta 34. Se on miehen neljäs top 40 -albumi yhtä monesta listajulkaisusta.
Thick as a Brick 2 (35) toi Jethro Tullista tutulle Ian Andersonille uran ensimmäisen top 40 -merkinnän soolona. Blurista tutulla Graham Coxonilla on A+E:n 39. tilan myötä niitä jo viisi, joista parhaimpana Happiness in Magazinesin (2004) 19. sija. Tuolta albumilta lohkesi peräti neljä top 40 -sinkkua, joista tosin Freakin’ Out listautui kahdesti eri versioina (37 ja 19).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti