keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Natalie Imbruglia - Torn (1997)


Video sent by MovieFanQS

Coverhitin avulla voisi rakentaa itselleen pitkänkin uran. Australialaissyntyisellä näyttelijä-laulaja Natalie Imbruglialla oli kaikki maailmanvalloituksen eväät käsissään vuonna 1998. Olen ihmetellyt, miksei Imbruglia panostanut uraansa täysillä vuosituhannen vaihteessa. Hittialbumista Left of the Middle olisi ollut hyvä ponnistaa, mutta menestys on sen jälkeen rajoittunut Britanniaan ja Australiaan.

No, joka tapauksessa hän oli huipulla hetken – Tornista tuli vuodenvaihteen 1997–1998 suurimpia hittejä. Se nousi brittilistan kakkoseksi ja USA:n radiolistan kärkeen, 14 viikoksi! Tuohon aikaan Hot 100 -listalle ei kelpuutettu kappaleita, joista ei julkaistu singleä myyntiin.

Imbruglia ei ollut biisin ensimmäinen esittäjä, eikä edes toinen tai kolmas. Ihan ensimmäisenä Tornin luikautti Los Angelesista ponnistanut Ednaswap vuonna 1995. Seuraavana vuonna biisin levytti norjalainen Trine Rein.

Left of the Middle ei ehkä jäänyt levyn miksanneen Nigel Godrichin uran huippuhetkeksi, mutta Imbruglian kylläkin. Tosin vuoden 2005 albumi Counting Down the Days sisälsi hienon hittisinglen Shiver, ja huhujen mukaan hän on julkaisemassa uutta levyä indiepohjalta.

Ei kommentteja: