tiistai 6. helmikuuta 2024

Tunteikkaat paluut lavalle

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä juhlittu Grammy-gaala vaikutti miellyttävältä viihdepläjäykseltä – ja myös suuri yleisö tykkäsi, sillä gaalan katsojaluvut paranivat viime vuoden 12,4 miljoonasta peräti 16,9 miljoonaan.

Gaalan lavalla nähtiin tietenkin kurantteja tähtiä, mutta myös kolme todella merkittävää musiikkilegendaa Tracy Chapman, Joni Mitchell ja Billy Joel. Chapman lauloi Luke Combsin kanssa Combsin taas listoille nostaman Fast Carin, Joni Mitchell esiintyi Grammy-gaalassa ensimmäistä kertaa ikinä 80 vuoden iässä ja Billy Joel esitti ensimmäisen uuden laulunsa 17 vuoteen (Turn the Lights Back On).

Etenkin Chapmanin ja Combsin Fast Car -esitys on saanut paljon huomiota (sosiaalisessa) mediassa. Combsin versio on jo valmiiksi iso hitti (Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kakkonen viime vuodelta), mutta myös Chapmanin alkuperäisversio näyttäytyy striimilistoilla debytoiden Yhdysvaltojen Spotifyn sijalla 73. Combsin cover on sijalla 36.

Kaikki kolme meritoitunutta tähteä ovat pitäneet hiljaiseloa levytysrintamalla, toki eri syistä. Chapmanin tuorein studioalbumi on vuodelta 2008, Joelin vuodelta 2001 ja Mitchellin vuodelta 2007.


Ei kommentteja: