keskiviikko 29. maaliskuuta 2023

Listaklassikko: Snap! – The Power (1990)


Manner-Euroopan merkittävimmän musiikillisen innovaation eli eurodancen askelmerkit valettiin popkulttuurin maaperään 1980-luvun lopulla muun muassa Technotronicin ja Black Boxin mukana. Yksi tärkeimmistä nimistä oli kuitenkin saksalainen Snap, jonka suosio räjähti 1990-luvun alussa mittaviin sfääreihin etenkin Britanniassa.

Räväkkä The Power oli heidän ensimmäinen listasinkkunsa ja heti ykkönen. Se johti Britannian singlelistaa kaksi viikkoa maalis-huhtikuussa 1990. Se avasi portit kadehdittavalle menestykselle, sillä noin neljässä vuodessa heille kertyi yhdeksän top ten -hittiä, ja toinen ykkönen tuli kappaleella Rhythm Is a Dancer (1992).

Suurimman osan Snapin kappaleista lauloivat yhdysvaltalaiset. Alun perin The Power koostui Chill Rob G:n kappaleesta Let the Words Flow, Jocelyn Brownin kappaleesta Love's Gonna Get You ja Mantronixin biisistä King of the Beats. Samplejen laillisuus oli niin ja näin, joten kappale äänitettiin uudelleen Turbo B:n ja Penny Fordin kanssa.

The Power oli niin iso hitti, että se pääsi brittilistalle pariin otteeseen myöhemminkin. Yhdysvalloissa tuli Hot 100 -listalta upea kakkossija. Biillä on Spotifyssa 62 miljoonaa kuuntelua ja virallinen video on kerännyt Youtubessa 47 miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: