maanantai 9. elokuuta 2021

Pysyvien kokoonpanojen kuiva kausi

Osui silmään, että tällä viikolla tulee kuluneeksi peräti kaksikymmentä vuotta siitä, kun Billboardin Hot 100 -listan ykkösenä Yhdysvalloissa on viimeksi juhlinut naisten muodostaman pysyvän kokoonpanon hitti. Asialla oli tietenkin Destiny’s Childin Stevie Nicksin Edge of Seventeeniä (#11, 1982) kierrättänyt Bootylicious. Se oli aikoinaan ryhmän neljäs Hot 100 -ykkönen.

Bootylicious kävi hauskan cd-sinkkutaistelun Mariah Careyn Loverboy-singleä vastaan – molempia kaupattiin 49 sentin hintaan. Careyn sinkku kävi paremmin kaupaksi, mutta Bootylicious pärjäsi radiosoitossa ja päätyi edelle hittilistalla. Kumpikaan ei lopulta yltänyt aivan vuoden suurimpien hittien joukkoon. Esimerkiksi tuolla viikolla kolmanneksi jäänyt Even ja Gwen Stefanin Let Me Blow Ya Mind (#2, 2001) oli vuosilistan seitsemäs.

Naisten muodostamien yhtyeiden listalama on jatkunut näihin päiviin asti, vaikka lupaavia ryhmiä nousee potentiaalisen suosituiksi silloin tällöin – tuoreimpana ehkä Koreasta ponnistava Blackpink. Jos pitäisi veikata kuivan kauden lopettajaa, valitsisin sen.

Ei kommentteja: