torstai 19. elokuuta 2021

Listaklassikko: Huey Lewis and the News – The Power of Love (1985)

 


Huey Lewis and the News oli 1980-luvun isoja menestystarinoita Yhdysvaltojen listoilla. Bändi saavutti noin kuuden vuoden aikana (1982–1988) 12 Yhdysvaltojen Hot 100 -listan top ten -hittiä, joista kolme oli ykkösiäkin. Kaksi muuta on jo esitelty tässä sarjassa, joten otetaan nyt käsittelyyn kolmaskin – eli ensimmäinen ja kenties suurin.

The Power of Love
kirjoitettiin Paluu tulevaisuuteen -elokuvaa varten. Se ylsi Hot 100 -listan kärkeen elokuussa 1985 pysyen siellä kaksi viikkoa. Kappale oli jo silloin bändin kuudes top ten -hitti. Se sai myös parhaan leffakappaleen Oscar-ehdokkuuden.

Brittilistoilla Huey Lewis and the News ei sen sijaan koskaan ollut iso vakiintunut tekijä. The Power of Love on heidän ainoa top ten -menestyksensä siellä – ja sekin vasta uudelleen julkaistuna vuonna 1986, jolloin single ylsi yhdeksänneksi.

The Power of Love on myös toistaiseksi ainoa Huey Lewis and the Newsin hitti, jolla on yli sata miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Saldo on tällä hetkellä 244 miljoonaa. Youtubessa kappaleen virallisella videolla on toista miljoonaa pyöritystä, mutta virallinen versio on ilmaantunut sinne vasta reilu vuosi sitten.

Ei kommentteja: