torstai 11. helmikuuta 2021

Listaklassikko: The Simpsons – Do the Bartman (1991)

Michael Jackson hääri aikoinaan aika monen hitti-ilmiön – muun muassa Rockwellin Somebody's Watching Men (1984) – taustalla, mutta suhteellisen vähälle huomiolle nykypäivästä katsoen on jäänyt hänen roolinsa jättimenestyspiirretty The Simpsonsin suurimman tv-sarjaan liittyvän hitin taustalla. Do the Bartman oli nimittäin Jacksonin tuottama ja hän myös laulaa sillä.

Pääosassa biisillä on tietenkin Bart Simpsonia edelleen näyttelevä Nancy Cartwright. Biisi lohkaistiin The Simpsons Sing the Blues -albumilta, joka ylsi top teniin rapakon molemmin puolin. Do the Bartmania ei julkaistu Yhdysvalloissa lainkaan sinkkuna, mutta Britanniassa se pääsi kahdeksi viikoksi jopa kärkeen.

Simpsonien suurin listamenestys esittäjinä jäi tuohon albumiin, jonka toinen sinkku Deep Deep Trouble nappasi vielä seitsemännen sijan brittilistalta. The Simpsons Movie vuonna 2007 toi kuitenkin Green Dayn esittämän The Simpsons Themen sijalle 19 ja Hans Zimmerin nimiin laitetun Spider Pigin sijalle 23.

Do the Bartman on monen muun novelty-hitin tavoin striimauksissa melkoisen unohdettu teos: sillä on ainoastaan 1,7 miljoonaa Spotify-kuuntelua. Youtubessa kappaleesta on monta eri videota, tällä on ainakin suunnilleen samat 1,7 miljoonaa pyöritystä.

Ei kommentteja: