torstai 18. helmikuuta 2021

Listaklassikko: Exposé – Seasons Change (1988)


Kasarin ja ysärin vaihteen r&b-slovarit eivät ole niitä kaikkein muistetuimpia striimausaikana yleisesti, mikä on tietenkin suuri vääryys – kuunnelkaa nyt vaikka miten ihanasti saksofoni astuu heti mukaan lauluyhtye
Exposén esikoisalbumin neljännellä Yhdysvaltojen Hot 100 -listan top ten -hitillä Seasons Change. Biisistä tuli heidän ensimmäinen ja ainoa ykkösensä helmikuussa 1988, lähes vuosi emoalbumi Exposuren (#18, 1987) ilmestymisen jälkeen.

Seasons Change pysyi listaykkösenä vain viikon, mutta heidän aktiivisesta fanikannastaan ja suosiostaan kertoo Exposuren multiplatinamyynti ja peräti kahdeksan Hot 100 -listan top ten -hittiä vuosina 1987–1993. Sen jälkeen yhtyeen elinkaari poplistoilla kääntyikin selkeästi alavireisemmäksi.


Seasons Change ei ole striimauksissa Exposén suosituin kappale, sillä I’ll Never Get Over You Getting Over Mellä (#8, 1993) on mukavasti 16 miljoonaa Spotify-kuuntelua. Seasons Changella on Spotifyssa jostain syystä vain 2,6 miljoonaa kuuntelua. Youtubessa sillä on kahdeksan miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: