perjantai 15. tammikuuta 2021

Listaklassikko: Pretenders – Brass in Pocket (1980)


1980-luku alkoi Britannian sinkkulistalla Pink Floydin tahtiin, mutta vuosikymmenen ensimmäisen uuden ykkössinkun teki Chrissie Hyndeen vahvasti henkilöityvä Pretenders, jonka mukavasti rullaava Brass in Pocket nousi kärkeen tammikuun puolivälissä ja pysyi siellä kaksi viikkoa.

Brass in Pocket oli Pretendersin kolmas top 40 -sinkku brittilistalla ja siis ensimmäinen ykkönen. Se jäi myös ainoaksi kärkeen yltäneeksi kappaleeksi koko yhtyeelle, mutta Hynde lauloi sooloartistina peräti kahdella muullakin listaykkösellä – ja molemmat ovat covereita: UB40:n kanssa esitetty I Got You Babe (1985) sekä Cherin, Neneh Cherryn ja Eric Claptonin kanssa vedetty The Juddsin tutuksi tekemä Love Can Build a Bridge (1995). Top teniin Pretenders on toistaiseksi päässyt kuudesti.

Yksi bändin top ten -hiteistä on megaballadi I'll Stand by You (1994), joka ylsi kymmenenneksi brittilistalla ja 16:nneksi Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla. Sillä on myös yli sata miljoonaa Spotify-kuuntelua.

Brass in Pocketilla puolestaan on Spotifyssa kivasti 90 miljoonaa kuuntelua. Youtubessa videolla on 1,2 miljoonaa katselua, mutta se ladattiin Pretendersin tilille vasta viime talvena.

Ei kommentteja: