torstai 14. tammikuuta 2021

Lisenssi listakärkeen

Johtuuko vuodenvaihteen totaalisesta hittityhjiöstä (hei vain Blinding Lights, edelleen) vai mistä, mutta Disney-piireistä tutun, vielä teini-ikäisen Olivia Rodrigon uusi single Drivers License on lähtenyt ennen näkemättömään liitoon striimialustoilla. Sitä kuunneltiin tiistaina Spotifysta maailmanlaajuisesti 13,4 miljoonaa kertaa, mikä on ei-joululaulujen ennätys. Yhdysvalloissa se saavutti jopa päiväennätyksen (6,15 miljoonaa). Ero maailmanlistan kakkoseen, Bad Bunnyn ja Jhay Cortezin Dakitiin, on valtava.

Drivers Licensessa yhdistyy monta kiinnostavaa asiaa. Hittityhjiön lisäksi se on musiikillisesti selkeää jatkumoa Lordelle, Billie Eilishille, Taylor Swiftille ja Keshan Prayingille; Rodrigo on valtava Swift-fani, minkä ansiosta hän saa huomiota etenkin Swift-piireissä, ja lisäksi se osuu sopivasti yleisiin trendeihin, jotka ovat jo hetken aikaa kaivanneet ns. orgaanista singer-songwriter-popballadia. Swiftin Folklore-albumin massiivinen striimimenestys kokonaisena levynä kesällä oli eräänlainen kulminaatiopiste, ja nyt Drivers Licensen myötä se heijastuu konkreettisesti myös hittilistoille. Lopullinen niitti on tietenkin viraalistatus Tiktokissa.

Uutuushitti debytoi huomenna perjantaina Britannian sinkkulistan ykkösenä ja ensi tiistaina Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärjessä. On täysin mahdollista, että sen Spotify-numerot vielä parantuvat nykyisestä ensi viikonlopun aikana.

 

Drivers License ei ole Rodrigon ensimmäinen kappale, sillä hän oli vahvasti mukana High School Musical: The Series -soundtrackillä. Siltä löytyvällä All I Wantilla oli jo ennen Drivers Licensea lähes 200 miljoonaa Spotify-kuuntelua.

Ei kommentteja: