keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Listaklassikko: Bruno Mars – Grenade (2011)


Poptähti Bruno Marsin neljännen albumin viipyminen alkaa olla jo yleinen vitsi, mutta toisaalta harva albumijulkaisutahti on suhteellisen virkistävää. Edellisestä albumista 24K Magic (2016) on yli neljä vuotta.

Mars löi toden teolla läpi vuonna 2010 ja hänen hittilevynsä Doo-Wops and Hooligansin single Grenade nousi Yhdyvaltojen Hot 100 -listan kärkeen vuoden vaihduttua. Hitti piti paikkaa neljä viikkoa kolmessa erässä. Putken katkaisivat Katy Perryn Firework ja Britney Spearsin Hold It Against Me, molemmat yhden viikon ajaksi.

Grenade oli Marsin uran kolmas ykkönen B.o.B-duetto Nothin' on Youn (2009) sekä saman albumin Just the Way You Aren perään. Sen jälkeen hän on päässyt kärkeen peräti neljästi, viimeksi kappaleella That's What I Like vuonna 2017. Suurin hitti on kuitenkin Mark Ronsonin kanssa tehty Uptown Funk 14 ykkösviikkonsa myötä.

Marsin onnistumisprosentti on ollut siis hurja – kolme albumia ja seitsemän ykköstä. Grenade ylsi myös brittilistan kärkeen. Spotifyssa sillä on 526 miljoonaa kuuntelua ja videolla 984 miljoonaa katselua Youtubessa.


Ei kommentteja: