lauantai 31. lokakuuta 2020

Lyhyt kukoistus, taas

Poprockyhtye The Vampsillä saattaa olla fanaattinen kannattajakuntansa, mutta se ei ole tällä hetkellä kovin suuri Britanniassa, sillä he löivät kirkkaasti oman romahdusennätyksensä Britannian albumilistan ykkössijalta. Night and Day putosi toisella viikollaan 35:nneksi vuonna 2017, mutta tällä viikolla Cherry Blossom sukelsi peräti sijalle 72. Sen kulutus romahti 88,5 prosenttia edellisviikosta. 

Sinänsä sukelluksissa ei ole mitään kummallista, sillä lähes joka viikko joku putoaa top tenistä suoraan ulos top sadasta. Syynä on yleensä hyvin rajallinen menekki fyysisten levyjen myynnissä, mitä striimaus ei pysty kompensoimaan ensimmäistä viikkoa pidemmälle. Se, että yhtye rikkoo jo aiemmin hallussa pitämänsä listaknoppienkan, on kuitenkin erityisen kiehtovaa.

The Vampsin suurin menestys ajoittui noin kuuden vuoden taakse, jolloin he saavuttivat peräti viisi top ten -sinkkuhittiä putkeen erinomaisen albumisuosion lisäksi. Niistä muistetuimpia ovat varmaan Can We Dance (#2, 2013) sekä mainio Somebody to You (#3, 2014). Top 40 -hittien kuiva kausi on kuitenkin kestänyt nyt jo nelisen vuotta.

Ei kommentteja: