tiistai 27. lokakuuta 2020

Listaklassikko: Tiffany – I Think We’re Alone Now (1987)


Popartisti Tiffany Darwish oli yksi 1980-luvun suurista teinitähdistä Yhdysvalloissa. Kuten moni muukin, hän saavutti merkittävää menestystä coverilla 1960-luvun hittisinkusta. Kohteena oli Tommy James and the Shondellsin I Think We're Alone Now, joka ylsi neljänneksi Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla keväällä 1967.


Hieman yli 20 vuotta myöhemmin Tiffanyn cover pääsi puolestaan jopa ykköseksi asti viettäen huipulla kaksi viikkoa marraskuussa 1987. Se oli Tiffanyn ensimmäinen hitti, mutta ei suinkaan viimeinen, sillä myös seuraava sinkku Could’ve Been kävi kärjessä. Hänen esikoisalbuminsa oli niin ikään listaykkönen ja saanut moninkertaisen platinakuorrutteen.

 

Tiffanyn ura aivan huipulla jäi suhteellisen lyhyeksi, mutta Hot 100 -hittejä kertyi kuitenkin kuusi. 2000-luvulla hän koki pienen tanssilistarevivalin ja on jatkanut musisointia näihin päiviin asti. Albumilistoilla häntä ei ole kuitenkaan nähty kolmeenkymmeneen vuoteen.

 

I Think We’re Alone Now oli myös Britannian sinkkulistan ykkönen. Sitä on kuunneltu Spotifysta 98 miljoonaa kertaa ja virallista videota on katsottu Youtubesta 62 miljoonaa kertaa.

Ei kommentteja: