keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Vuosikymmenet vierivät, Beyoncé pysyy

Yhdysvaltojen Hot 100 -lista on ollut viime viikkoina mielenkiintoisempi kuin pitkiin aikoihin. Olemme muun muassa nähneet remiksausten tuomaa ennakoimattomuutta, ensimmäisen kahden naisen dueton keulilla vuosikausiin sekä myös Nicki Minajin uran ensimmäisen ykkösen kymmenen vuoden kovan yrittämisen jälkeen.

Eilen julkistetulla listalla on taas naisten duetto keulilla – asialla tällä kertaa Megan Thee Stallion ja Beyoncé, jonka tähdittämästä remixistä on tullut Savage-hitin menestynein versio.

Megan Thee Stallion on vielä uransa alussa ja ykkösenä ensimmäistä kertaa, mutta Beyoncén hittiura juontaa juurensa jo pitkälle 1990-luvulle. Destiny's Child sai ensimmäisen ykkösensä vuonna 1999 kappaleesta Bills Bills Bills ja Destiny's Child mukaan lukien Beyoncélla on nyt jo 11 Hot 100 -listan ykköstä. Kaksi tuoreinta ovat koko uran mittakaavassa hieman kuriositeetteja, Ed Sheeranin kanssa esitetty Perfect (2017) julkaistiin myös jälkikäteen uutena versiona, mutta ykkösiä yhtä kaikki. Sooloartistina hän on käynyt kärjessä seitsemän kertaa.

Tällä erää nimenomaan käynyt, sillä ensi viikolla saatetaan nähdä vielä kolmaskin naisten yhteisykkönen tälle keväälle. Lady Gagan ja Ariana Granden Rain on Me on aloittanut joka saralla erittäin vahvasti. Gagan ykkösten aikajänne venyisi kolmelle vuosikymmenluvulle.

Ei kommentteja: