tiistai 12. toukokuuta 2020

Monenlainen merkkipaalu

Doja Catin (siviilinimeltään Amalaratna Zandile Dlamini) hittisingle Say So nousi juuri Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkeen. Se on hänen ja myös remix-versiolla esiintyvän Nicki Minajin ensimmäinen ykköshitti Yhdysvalloissa – ja siitäkös Twitterin lukuisat Minaj-fanit riemastuivat! Minaj sai krediitin, koska remix haali yli puolet Say Son listapisteistä tällä viikolla. Minaj ehti tahkota listoilla yli kymmenen vuotta ennen ensimmäistä ykköstään, mikä ei ajallisesti ole mitenkään ennätys, mutta kappaleita tuolle ajalle mahtui toistasataa. 


Say So on Hot 100 -listan 1100. ykkönen. Edellinen merkkipaalu eli tuhat tuli täyteen hieman yli yhdeksän vuotta sitten, kun Lady Gagan Born This Way debytoi keulilla. Keskiarvo on siis noin 11 ykköstä vuodessa.

Say So on ensimmäinen kahden naisartistin yhteisesitys ykkösenä sitten Iggy Azalean ja Charli XCX:n Fancyn (2014). Ensimmäistä kertaa Hot 100 -listan historiassa on kärkikaksikossa kaksi naisduettoa, sillä Megan Thee Stallionin ja Beyoncén Savage eteni kakkoseksi – remix-hommia siinäkin. Beyoncélla on top ten -hittejä nyt neljällä vuosikymmenellä, jos Destiny's Childin listamenestys lasketaan mukaan.

Ei kommentteja: