tiistai 19. toukokuuta 2020

Liekehtivä listasota

Huomionkipeä ja kiistanalainen (mm. useista rikoksista tuomittu) räppäri 6ix9ine ei hyväksynyt helpolla Gooba-kappaleen kolmossijaa tuoreella Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla, vaan julkaisi pitkän vuodatuksen Instagramissa. Sen mukaan hänen biisinsä mahtavaa Youtube-katsojamäärää ei ollut otettu huomioon täysimääräisesti. 


Billboard kertoi vastineessaan, että suoratoistopalveluiden lukemissa huomioidaan monia eri asioita: kuinka kauan kappaletta on kuunneltu tai sen videota katsottu, onko jostakin ip-osoitteesta soitettu kappaletta useampaan otteeseen epäilyttävällä tavalla ja niin edespäin. Variety puolestaan kirjoitti, että Youtube ei ole vielä vahvistanut Gooban huimia striimauslukemia, sillä he epäilevät vilppiä. 

Tuoreen Hot 100 -listan ykkösenä debytoi hyväntekeväisyysmyynnistä hyötynyt Ariana Granden ja Justin Bieberin Stuck with U. Sitä kaupattiin parissa päivässä epäilyttävän paljon, lopulta yli 100 000 kpl, mikä nykyisten Hot 100 -painotusten mukaan usein riittää hyvin korkealle listalla.

Mikä ikinä totuus lieneekään ja kuka koijaili ja miten, molemmat leirit yrittivät kaikkensa ykkössijan saavuttamiseksi. Stuck with U:n ja Gooban väliin jäi kuitenkin viime viikolla kärjessä käynyt Doja Catin ja Nicki Minajin Say So. Olisiko se lopulta viikon moraalinen ykkönen?

Taistelu jatkuu ensi viikolla, sillä perjantaina ilmestyy Lady Gagan ja Granden odotettu yhteissingle Rain on Me ja 6ix9ine vastaa samalla mitalla omalla uudella kappaleellaan. Hän on uhannut yrittävänsä kaikkensa, jotta pystyisi lyömään Rain on Men Hot 100 -listalla. Harvoin listoja otetaan näin vakavasti!

Ei kommentteja: