torstai 5. maaliskuuta 2020

Latinokirjaimia

Puertoricolainen Bad Bunny on ollut jo muutamia vuosia eräs espanjan ja portugalinkielisen maailman suurimpia poptähtiä ja erittäin menestyksekäs muuallakin – hän vieraili mm. Cardi B:n uran toistaiseksi suurimmalla hitillä I Like It, joka ylsi Hot 100 -listan kärkeen.

Bad Bunnyn edellinen oma albumi X 100pre (2018) oli jo iso menestys päästen Yhdysvaltojen albumilistan sijalle 11 ja toisen latinostaran J Balvinin kanssa tehty Oasis nappasi viime vuonna yhdeksännen sijan. Niinpä ei ole valtava ihme, että YHLQMDLG (Yo hago lo que me da la gana) on menossa sunnuntai-iltana julkistettavalla albumlistalla jopa kakkoseksi räppäri Lil Babyn takana. Sen striimauslukemat ovat ensi tietojen mukaan kaikkien aikojen parhaat latinolevylle – joskin ”kaikkien aikojen” ei käsitä vielä kovin montaa vuotta, mutta kuitenkin. Tällä hetkellä ennätystä pitää hallussaan Ozunan Aura (#7, 2018), jonka kappaleet keräsivät Yhdysvalloissa viikossa 53,2 miljoonaa on demand -striimausta.

Hittipuolella eli Hot 100 -listalla hän on saanut aivan omillaan toistaiseksi yhden top 40 -merkinnän: uuden albumin Vete ylsi 33:nneksi alkuvuodesta. Albumijulkaisu muuttanee tilannetta radikaalisti.

Ei kommentteja: