tiistai 14. tammikuuta 2020

Listaklassikko: Surface – The First Time (1991)

1990-luvun alun r&b-hitit ovat Spotify-soittojen valossa unohdetuimpien jenkkiykkösten kastia, joten niitä on hyvä palautella välillä mieleen. Lauluyhtye Surfacea ei kyllä muisteta juuri muutenkaan, vaikka he onnistuivat saamaan kaksi top 5 -hittiä Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla sekä muutaman pienemmän menestyksen puhumattakaan melko mittavasta sukseesta r&b-listoilla.

Slovari The First Time on ryhmän suurin listahitti, joka keikkui Hot 100 -listan huipullakin kaksi viikkoa talvella 1991. Se oli heidän toinen iso menestyksensä, sillä nykyisin ehkä vielä tunnetumpi Shower Me with Your Love oli yltänyt viidenneksi jo vajaat pari vuotta aiemmin. Tämän jälkeen vielä samalta 3 Deep -levyltä lohkaistu Never Gonna Let You Down pääsi 17:nneksi ennen kuin ryhmä hajosi vuonna 1994, palatakseen toki vielä myöhemmin.

Surfacen jäsen Ed Townsend menehtyi kotonaan hämärissä olosuhteissa lokakuussa 2005 eikä kuolinsyytä käsittääkseni vieläkään tiedetä. Ja kuten todettua, striimausaika ei ole kohdellut Surfacen hittejä kovin hyvin: yhdelläkään ei ole edes kuutta miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. The First Timen saldo näyttää tällä hetkellä lukemaa 1,38 miljoonaa. Youtubessa kappaleen videolla on 3,2 miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: