keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Säveliä Australiasta

Australialaisartisti Toni Watson eli Tones and I on häkellyttänyt listamaailmaa alkusyksystä Dance Monkey -sinkullaan. Biisi on valloittanut sinkkulistat jo muun muassa Australiassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Saksassa ja Ranskassa. Perjantaina se nousee myös Britannian sinkkulistan kärkeen. Jo hänen edellinen singlensä Johnny Run Away on ollut hitti Australiassa, missä se pääsi 12:nneksi.

Ilmiönä kyse on hieman samanlaisesta tapauksesta kuin Ava Maxin Sweet but Psycho suunnilleen tasan vuosi sitten, joka valloitti maailmaa myös markkina kerrallaan yltäen lopulta jopa Yhdysvaltojen Hot 100 -listan top teniin. Todella tarttuvan Dance Monkeyn suurin vuori onkin juuri Yhdysvaltojen listat, sillä se taitaa olla ainoa markkina-alue, jossa biisi ei vielä ole yltänyt esimerkiksi Spotifyssa kymmenen kuunnelluimman joukkoon. Eilen sen sijoitus oli 45:s. 

Watson muuten muistuttaa habitukseltaan jonkin verran Billie Eilishia, mutta joissain pressikuvissa myös kovasti kotimaista Almaa, joten jälkimmäisen mahdollinen läpimurto tuskin on lookista kiinni.

Ei kommentteja: