tiistai 8. lokakuuta 2019

Listaklassikko: Stevie Wonder – I Just Called to Say I Love You (1984)

Tasan 35 vuotta sitten Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkeen nousi yksi kaikkien aikojen siirappisimmista popkappaleista. Stevie Wonderin The Woman in Red -elokuvan soundtrackille levytettyä I Just Called to Say I Love Youta on usein pidetty esimerkkinä kasarin ällöimmästä rakkauslaulutrendistä, mutta se on pohjimmiltaan onneksi aivan hyvä kappale (toisin kuin esim. Ebony and Ivory, mutta ei mennä siihen.)

Keskitempoinen I Just Called to Say I Love You oli Hot 100 -listan kärjessä kolme viikkoa syksyllä 1984. Sitä pidetään Wonderin myydyimpänä sinkkuna, mutta se ei ole yllättäen Spotifyssa hänen kolmen kuunnelluimman hittinsä joukossa. Hot 100 -listalla siitä tuli hänen kahdeksas ykkösensä kaikkiaan yhdeksästä.

Britannian sinkkulistalla I Just Called to Say I Love You keräsi peräti kuusi viikkoa keulilla. Wonderin ura jatkui menestyksekkäänä vielä koko 1980-luvun, mutta sitten alkoi kaupallinen alamäki. 2000-luvulla A Time to Love -albumi (2005) oli pieni comeback, mutta on jäänyt hänen viimeiseksi alkuperäistä musiikkia sisältäväksi levykseen, vaikka Wonder yhä keikkailee jonkin verran, viimeksi elokuun lopussa Dave Chappellen hyväntekeväisyyskonsertissa.

I Just Called to Say I Love Youlla on Spotifyssa 111 miljoonaa kuuntelua. Wonderilla ei ole Youtubessa virallista kanavaa, joten biisin pyöritykset siellä jakautuvat lukemattomille eri versioille. Alle linkatulla on 92 miljoonaa.

Ei kommentteja: