maanantai 14. lokakuuta 2019

Listaklassikko: Tasmin Archer – Sleeping Satellite (1992)

Brittiläistä soul-laulajaa Tasmin Archeria pidetään ”yhden hitin ihmeenä”, mutta sitä hän(kään) ei ole, sillä hän saavutti 1990-luvulla viisi top 40 -menestystä brittilistalla. On kuitenkin aivan selvää, että mitään neljästä muusta ei muisteta yhtä hyvin kuin Sleeping Satellitea.

Sleeping Satellite oli sen ajan popkerman yhteistyön tulos: tuottajat John Mendelsohn ja Paul Wickens olivat työskennelleet muun muassa Pet Shop Boysin, Nik Kershaw’n ja Paul McCartneyn kanssa. Archer kavereineen puolestaan oli kirjoittanut kappaleen alun perin jo vuosia aiemmin ennen levytyssopimustaan.

Sleeping Satellite vietti Britannian singlelistan ykkösenä kaksi viikkoa lokakuussa 1992. Se ylsi myös Yhdysvalloissa 32:nneksi. Seuraava single In Your Care oli myös top 20 -brittihitti päästen 16:nneksi talvella 1993.

Archerin levytysura huipulla jäi kuitenkin verrattain lyhyeksi, mutta on kumppaninsa John Hughesin kanssa tehnyt musiikkia vielä 2000-luvullakin. On-albumi ilmestyi vuonna 2006, mutta ei päässyt listoille.

Sleeping Satellitella on Spotifyssa 20 miljoonaa kuuntelua, mutta Youtubessa suosituimmalla versiolla on vain 619 000 katselua. 

Ei kommentteja: