torstai 27. kesäkuuta 2019

Listaklassikko: Charles Aznavour – She (1974)

Ranskalais-armenialainen Charles Aznavour oli 1970-luvun listakummajaisia Britanniassa. Hän saavutti paljon huomiota syksyllä 1973 singlellään The Old Fashioned Way (#38, 1973) ja seuraavana kesänä hän julkais She-kappaleen, jota käytettiin Seven Faces of a Woman -sarjan tunnussävelenä.

She oli valtava hitti nousten Britannian singlelistan kärkeen kesäkuun lopulla 1974 ja pysyen siellä neljä viikkoa. Samaan syssyyn emoalbumi A Tapestry of Dreams ylsi peräti yhdeksänneksi tahollaan.

Muualla She ei menestynyt niin hyvin, mutta brittisuosiota täydensi Elvis Costello, joka levytti sen Notting Hill -elokuvaa varten. Se versio pääsi brittilistan sijalle 19 vuonna 1999.

Aznavour jäi ymmärrettävästi Shen jälkeen ilman kummoista listamenestystä, mutta hän oli sitäkin tuotteliaampi levyttäen urallaan 51 albumia viidellä kielellä. Hän menehtyi 94 vuoden iässä viime syksynä. She on kerännyt Spotifyssa kunniotettavasti 18 miljoonaa kuuntelua. Youtubessa suosituimmalla videolla on 6,2 miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: