lauantai 24. kesäkuuta 2017

Sillanrakentajat

Simon Cowellilla ja Gareth Malonella on runsaasti historiaa hyväntekeväisyyssinglejen saralla. Nyt he organisoivat Grenfellin tulipalon uhrien hyväksi Artists for Grenfell -projektin. Versiota Simon and Garfunkelin Bridge Over Troubled Waterista kulutettiin kahdessa päivässä Britanniassa 170 000 kpl. Se debytoi selvänä ykkösenä ja kulutuslukema on vuoden toiseksi korkein. Vain Ed Sheeranin Shape of You on avannut paremmin.

Singlellä on mukana yli 50 artistia, muun muassa Leona Lewis, Roger Daltrey, Brian May, Emeli Sandé ja James Arthur.

Alkuperäinen Bridge Over Troubled Water ylsi ykköseksi vuonna 1970, mutta sitä on versioitu brittilistalle hämmstyttävän harvoin: Artists for Grenfellin versio on vasta neljäs top 75 -singlelistalle päässyt näkemys kappaleesta. Gareth Malonen luotsaaman NHS Choirin toissavuotisella ykkösellä A Bridge Over You käytettiin kappaletta mash-upina Coldplayn Fix Youn kanssa.

Hyväntekeväisyyssinglet olivat käyneet viime vuosina hivenen aiempaa harvinaisemmiksi, kunnes tänä vuonna niitä on nähty taas useampia. Tuorein on eilen ilmestynyt sisaruskaksikko Liv'n'G:n näkemys Charlie Chaplinin Smilestä. Sen tuotot menevät parantumattomasti sairaan kuusivuotiaan Bradley Loweryn hyväksi.

Ei kommentteja: