tiistai 6. kesäkuuta 2017

Rakkaus on Manchesterissa

Ariana Granden ja hänen taustavoimiensa organisoima One Love Manchester -hyväntekeväisyyskonsertti keräsi Manchesterissa yli 50 000 kuulijaa ja TV:stä ja striiminä sitä seurasi satoja miljoonia ihmisiä. Britanniassa se oli vuoden toistaiseksi katsotuin tv-ohjelma saavuttaen peräti 69 % 16–24-vuotiaista. Kirjoitin tapahtumasta toiseen blogiini.

Ei siis ihme, että konsertti näkyy myös listoilla ensi perjantaina. Granden pari viikkoa sitten 11:nneksi yltänyt One Last Time kamppailee tosissaan Britannian singlelistan ykkössijasta muutaman viikon suhteellisen ylivoimaisesti johtaneen Luis Fonsin, Daddy Yankeen ja Justin Bieberin Despaciton kanssa. Biisiä ladattiin päivässä 21 000 kpl ja se on vahvasti nousussa myös striimauspalveluissa. Granden albumit kirinevät tahollaan top teniin.


Vanhoista biiseistä tapahtuman suurin hyötyjä on eittämättä eräänlaiseksi manchesterilaisten theme songiksi valikoitunut Oasiksen Don’t Look Back in Anger (#1, 1996). Se pääsi jo viime viikolla 66:nneksi ja on tällä hetkellä iTunesin seitsemänneksi ladatuin. Myös The Black Eyed Peasin Where Is the Love (#1, 2003) palannee listoille.

Ei kommentteja: