sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Viimeinen valssi

Draken, Wizkidin ja Kylan One Dance on jäänyt jo listahistoriaan, mutta nyt sen taival sekä Britannian singlelistan (15 viikkoa) että Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla (10 viikkoa) on päättymässä: Major Lazerin, Justin Bieberin ja n Cold Water debytoinee perjantaina brittilistan kärjessä ja tänä iltana Sian ja Sean Paulin Cheap Thrills on melko varmasti uusi ykkönen Hot 100 -listalla.

One Dance on kuitenkin liittynyt jo erittäin harvalukuiseen joukkoon, sillä maailmassa on tasan yksi toinen kappale, joka on hallinnut molempia listoja kymmenen viikkoa tai pidempään: Whitney Houstonin I Will Always Love You (1992).

Moni on ehtinyt jo päivitellä sitä, että One Dance ei TUNNU niin suurelta hitiltä kuin sen listaura indikoi. Voi olla, ettei se jää historiaan yhtä vahvana menestyksenä kuin esimerkiksi I Will Always Love You, mutta toisaalta, kaikkein pisimpään Yhdysvaltojen Hot 100 -listaa on hallinnut Mariah Careyn uran keskinkertaisuuksiin kuuluva One Sweet Day (1995). Listat ovat listoja ja numeroita, todellinen perintö määritetään muualla.

Ei kommentteja: