maanantai 18. heinäkuuta 2016

Ne kaksi muuta

Nigerialainen Wizkid ja brittiläinen Kyla (ei siis filippiiniläinen samanniminen r&b-laulaja, kuten itsekin olen virheellisesti luullut) ovat tulleet tänä keväänä ja kesänä tutuiksi Draken One Dance -hitin myötä. Aika harva artisti saa nauttia kaksinumeroisesta viikkomäärästä sekä brittilistan että Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärjessä, joten on aika tutusta heihin hieman lisää.

Molemmat ovat toistaiseksi yhden hitin varassa Yhdysvalloissa, mutta brittilistalta kummallakin on muita merkintöjä: Wizkid keikkuu top 40:n ulkopuolella juuri nyt Tinie Tempahin kanssa tehdyllä singlellä Mamacita ja hän on Afrikan mantereen suosituimpia artisteja. Länsimaissa hän on tehnyt yhteistyötä mainittujen lisäksi muun muassa Walen, Major Lazerin ja R. Kellyn kanssa.

Kyla puolestaan saavutti brittilistamerkinnän jo seitsemän vuotta sitten singlellä Do You Mind (#48, 2009). Sekaannus filippiiniläiseen Kylaan on tavallaan ymmärrettävä: hän nimittäin on uransa aikana duetoinut brittiartistien, kuten Bluen, kanssa.

Ei kommentteja: