maanantai 11. huhtikuuta 2016

Vihdoin, Pablo!

Kanye Westin seikkailut musabisneksen maailmassa ovat olleet moninaiset – tällä kertaa tarvittiin muun muassa Justin Bieberin menestyksen uralle luotsannut Scooter Braun, että Westin The Life of Pablo ylipäätään saatiin yleisesti ihmisten kuultavaksi. Levy oli ollut jo pitkään kuunneltavissa Tidalin kautta, mutta tuli kuun alussa myös muihin suoratoistopalveluihin ja myyntiin hänen omilla nettisivuillaan.

The Life of Pabloa kulutettiin ensimmäisellä oikealla viikollaan 94 000 kpl, josta 28 000 kpl tuli hänen nettisivujensa myynnin kautta. Se debytoi huomenna julkistettavan Billboardin albumilistan kärjessä. Westille ykköspaikka on hyvin tuttu: hän on valloittanut sen nyt seitsemästi ja ne kaikki ovat tulleet peräkkäin.

Vaikka Pablo oli tietenkin valtava striimausmenestys, se hävisi kuitenkin niukasti suosiossa toistaiseksi korkeimmat lukemat viime vuonna mittauttaneelle Justin Bieberin Purposelle: Pabloa striimattiin 66 000 kpl:een edestä, Purposea hieman yli tuhat enemmän. Purpose oli lisäksi saatavilla kaikkialla muuallakin eli sekä fyysisenä levynä että latauksena.

Britanniassa The Life of Pabloa ei hyväksytty ollenkaan albumilistalle, sillä sen pitää olla myynnissä brittiläisessä kaupassa ennen kelpuuttamistaan. Heille ei siis kelpaa mahdollisuus ostaa se Westin nettisivuilta.

Ei kommentteja: