lauantai 23. huhtikuuta 2016

Listaklassikko: The Artist Formerly Known as Prince – The Most Beautiful Girl in the World (1994)

RIP Prince. Tämä sanapari on näkynyt sosiaalisessa mediassa hirvittävän usein viimeisen parin päivän aikana. Prince Rogers Nelson kuoli torstaina kotonaan Minneapolisissa 57-vuotiaana, oletettavasti vakavaan sairauteen.

Tarkemmin hänen uraansa britti- ja jenkkilistoilla käsitellään ensi viikolla, kun hänen kokoelmansa valloittavat albumilistoja ja hitit näyttäytyvät singlepuolella, mutta jo nyt otan käsittelyyn hänen ainoan (kyllä, ainoan!) brittiykkösensä keväältä 1994: järjettömän kaunis The Most Beautiful Girl in the World johti tuolloin brittilistaa kaksi viikkoa.

Prince julkaisi The Most Beautiful Girl in the Worldin ”symbolina”, jota oli mahdoton lausua tai kirjoittaa. Niinpä listoilla häntä nimitettiin The Artist Formerly Known as Princeksi.

Vaikka The Most Beautiful Girl in the World on Princen ainoa ykkönen brittilistalla, hänellä on runsaasti top ten -hittejä – toistaiseksi kaikkiaan 16. Ja lisäksi laulunkirjoittajana hän on päässyt ykköseksi kahdesti Chaka Khanin I Feel for Youn ja Sinéad O'Connorin Nothing Compares 2 U:n ansiosta. Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla The Most Beautiful Girl in the World ylsi kolmanneksi.

Kauan eläköön Prince!

Ei kommentteja: