sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Lyhyempää ja pidempää hittiuraa

The Lewisham and Greenwich NHS Choirin hyväntekeväisyyssinglestä A Bridge over You tuli siis brittilistahistorian jyrkimmin kärjestä pudonnut biisi, kun se romahti 29:nneksi, mutta sehän ei tietenkään ole jyrkin putoaminen top tenistä, tai edes kärkikolmikosta. The Wizard of Oz -elokuvan näyttelijöiden Ding Dong the Witch Is Dead sukelsi 2–65 keväällä 2013. Se pääsi kakkoseksi Margaret Thatcherin kuoleman jälkeen.

Jos, ja todennäköisesti kun, A Bridge over You putoaa kokonaan listalta ensi viikolla, sen esittäjäkuorosta tulee melko todennäköisesti brittilistahistorian lyhytikäisin ykkösartisti.

Tutkin sunnuntain iloksi hieman muutakin brittilistatriviaa, joka ei sinänsä liity mihinkään ajankohtaiseen. Löysin tiedon, että kaksi eniten perättäisiä top ten -hittejä saavuttanutta artistia ovat yleisesti Elvis Presleyn valtaamissa ennätystilastoissa melkoisen yllättäviä: Madonna ja Ronan Keating. Madonnalla on 35 perättäistä Like a Virginistä (#3, 1984) Secretiin (#5, 1994) ja Keatingillä 30 mukaanlukien Boyzonen hitit: Love Me for a Reasonista (#2, 1994) All Over Againiin (#6, 2006).

Nykyisin on hyvin vaikea saavuttaa perättäisiä hittejä ylenmäärin, sillä liikkeet listan sisällä ovat yhtäältä hidastuneet ja toisaalta mikä tahansa kappale voi yltää singlelistalle – viime vuosien parhaita saldoja taitaa olla Katy Perryn yhdeksän top ten -hitin putki vuosina 2009–2011. Jess Glynnen kaikki kahdeksan virallista singleä ovat olleet top ten -menestyksiä, mutta hänen cv:ssään on välissä parin albumiraidan sijoitukset päälle kuudenkymmenen.

Ei kommentteja: