maanantai 17. elokuuta 2015

Nimikkoykkönen

Charlie Puthin ja Meghan Trainorin Marvin Gaye on vasta toinen varmuudella oikeasti eläneen henkilön mukaan nimetty brittilistan ykkönen. Ensimmäinen oli Mikan Grace Kelly (2007). The Beatlesin Eleanor Rigby (#1, 1966) ja The Shamenin Ebeneezer Goode  (#1, 1992) saattavat mahtua tuohon kategoriaan myös. Kaikkiaan virallisen brittilistan kärjessä on nähty 1298 kappaletta.

Marvin Gaye itse pääsi artistina ykköseksi kerran, kun I Heard It Through the Grapevine vietti kolme viikkoa kärjessä keväällä 1969. Kaikkiaan hänellä on seitsemän top ten -hittiä – kahdeksan, jos laskemme mukaan mainitun klassikon uudelleenjulkaisun vuodelta 1986.

Boney M kunnostautui aikoinaan nimeämällä kappaleitaan kuuluisin henkilöiden mukaan ja sekä Ma Baker (1977) että Rasputin (1978) ylsivät kakkossijalle. Sivujuonteena mainittakoon, että he versioivat lisäksi Harry Belafonten Mary's Boy Childin kärkeen jouluna 1978.

1 kommentti:

Timo kirjoitti...

Jos tuo yleensäkin vähän häiritsee että featuroinnit laitetaan biisinnimen eikä esittäjän nimen perään, niin nyt erityisesti: Marvin Gaye featuring Meghan Trainor.