tiistai 11. elokuuta 2015

Listaklassikko: Rihanna – Disturbia (2008)

Rihanna on eittämättä kaikkien aikojen suurimpia Hot 100 -tähtiä. Hänellä on tällä hetkellä tilillään peräti 13 ykköstä ja vaikka hän ei saisi niitä enää yhtään, saldo on parempi kuin esimerkiksi Madonnalla ja yhtä suuri kuin Michael Jacksonilla.

Vuonna 2008 Rihanna sai peräti kolme Hot 100 -listan ykköstä, kun Take a Bow piipahti kärjessä keväällä, Disturbia elokuussa ja T.I.:n kanssa levytetty Live Your Life peräti kolmeen eri otteeseen loppuvuodesta.

Disturbia hallitsi kaksi viikkoa. Se on hieman yllättäen hänen myydyimpiä singlejään Yhdysvalloissa, vaikka ei ihan ensimmäisenä tule mieleen Rihannan hittejä listattaessa. Viimeisin näkemäni lukema on pitkälti seitsemättä miljoonaa. Toisaalta, digilatausten määrä on laskenut viime vuosina melko radikaalisti ja yli viisi miljoonaa myyvää kappaletta voidaan pitää aivan poikkeuksellisena megahittinä. 

Disturbia ylsi Britannian singlelistalla kolmanneksi. Yksi biisin kirjoittajista on Chris Brown, jonka kanssa Rihannalla oli myrskyisä suhde. Ja aivan liian harvoin tulee korostettua, että Rihanna ei ole yhdysvaltalainen vaan Barbadokselta.

Ei kommentteja: