keskiviikko 26. elokuuta 2015

Listaklassikko: Nelly, P. Diddy & Murphy Lee – Shake Ya Tailfeather (2003)

Usein listahitit ovat vahvoja ajankuvia ja eittämättä yksi sellaisista on Bad Boys 2 -elokuvaa varten levytetty vuosituhannen alun hip hop -superstarojen Nellyn ja P. Diddyn yhteistyö Shake Ya Tailfeather. Se edusti aikaa, jolloin rytmikäs rap ja r&b ja siihen liittyvä kerskailu olivat kuuminta popkulttuuria ja oli loppukesän suuria jenkkihittejä Beyoncén esikoissoolon megahittien ohella. Shake Ya Tailfeather johti Hot 100 -listaa neljä viikkoa syyskuussa 2003.

Nelly ja P. Diddy olivat tuossa vaiheessa jo Hot 100 -listan konkareita: Nellyllä oli taskussaan jättihitit Hot in Herre (#1, 2002) ja Dilemma (#1, 2002) ja Diddyllä neljä paalua, edellisenä alkuvuoden Bump Bump Bump (#1, 2002) B2K:n kanssa. Diddy ei enää (ole) palannut kärkeen, mutta Nelly sai ykkösen vielä Grillz-singlestä (#1, 2006).

Nellyn talliin kuulunut Murphy Lee jäi tilastomielessä tässä kuriositeetiksi. Hänen ainoat top ten -merkintänsä ovat tulleet nimenomaan Nellyn siivellä: Shake Ya Tailfeatherin ykkössijan lisäksi Air Force Ones (2002) pääsi kolmanneksi.

Brittilistalla Shake Ya Tailfeather heilahti kymmenenneksi ja on muuten siellä Murphy Leen ainoa merkintä.

Ei kommentteja: