torstai 15. tammikuuta 2015

Listaklassikko: Jessie J – Domino (2012)

BBC:n The Sound of -äänestyksen voittajaksi aikanaan kruunattu Jessie J on saanut aikaan yllättävänkin vahvan uran etenkin kansainvälisesti. Hänen tuorein Sweet Talker -albuminsa pyörii esimerkiksi juuri nyt Yhdysvaltojen top 40 -listalla.

Domino oli vasta viides single Jessien esikoisalbumilta Who You Are (#2, 2011). Siitä tuli lopulta hänen toinen ykkösensä brittilistalla – ensimmäinen oli Price Tag edellisen vuoden keväällä.
Kaksi paaluviikkoa keränneen Dominon tuottivat sittemmin skandaaliuutisoinnin kohteeksi ajautunut Dr. Luke ja Cirkut. Musiikillisesti se on hyvin lähellä Katy Perryn Teenage Dream -albumin (2010) hittejä, mutta miksipä muuttaa tuolloin hyväksi havaittua formaattia. Nyt sekin on jo menneen ajan soundia, kuten asiaan kuuluu.

Dominosta tuli Jessien uran siihen mennessä suurin Hot 100 -listan hitti, kun se ylsi kuudenneksi. Viime syksynä hän paransi tuota saavutusta kappaleella Bang Bang (#3, 2014), joka päätyi lisäksi brittiykköseksi. Täten Jessiellä on toistaiseksi kolme paalua sieltä.

Ei kommentteja: