tiistai 13. tammikuuta 2015

Adele-aika

Adele on pitänyt pientä taukoa, joten on ehkä kiva palauttaa mieliin hänen kiinnostavia listasaavutuksiaan. Ehkä vähimmälle huomiolle on jäänyt se, että hän on toistaiseksi tällä vuosikymmenellä ainoa, joka on pitänyt samalla viikolla sekä ykkös- että kakkostilaa Britannian albumilistalla. Hänen kahdesta levystään 19 (2008) on tämän vuosikymmenen kymmenenneksi ostetuin 1,64 miljoonan saldollaan. Tuo on leijonanosa levyn kokonaismyynnistäkin. 21 (2011) on tietenkin ostetuin, sehän on selvää. Teen aiheesta erillisen postauksen lähiaikoina – onhan 2010-luku jo puolivälissä.

Adelen ensimmäisen albumin hiteistä muistetaan Suomessa ennen kaikkea Chasing Pavements (#2, 2008), mutta Britanniassa sen ohi on suosiossa ajanut Bob Dylan -cover Make You Feel My Love (#4, 2008). Ensin mainittu ei ole ensimmäisen listavisiittinsä jälkeen käynyt kertaakaan top 75 -tasolla, Make You Feel My Love puolestaan on viettänyt sinkkulistalla yli vuoden (tällä hetkellä 55 viikkoa).

Adelella on vain yksi brittiykkönen, Someone Like You (2011), mutta se on lähinnä kehnohkoa tuuria – kakkossijoja on nimittäin jo kolme. Yksi hänen suurimmista hiteistään Set Fire to the Rain (2011) kuitenkin jäi 11:nneksi, vaikka myi erinomaisesti. Vastaavan kohtalon koki viime vuonna Idina Menzelin Let It Go.

Ei kommentteja: