tiistai 15. tammikuuta 2013

Paluusingle kertoo missä mennään

Kuten katsauksessa totesin, David Bowie palasi ryminällä brittilistoille, kun Where Are We Now, hänen ensimmäinen uusi singlensä yhdeksään vuoteen, debytoi singlelistan kuudentena. Bowie on 66-vuotias, samanikäinen kuin Louis Armstrong yllettyään ykköseksi hitillään What a Wonderful World vuonna 1968.

Pitkään oli epävarmaa, otetaanko sinkkua mukaan lainkaan, mutta epävarmuus johtui lähinnä siitä, ettei sitä näkynyt OCC:n keskiviikon ja perjantain väliaikaraporteissa. OCC pystyi kuitenkin erottamaan lukuisat The Next Day -albumin ennakkotilaukset yksittäisistä singleostoista ja Where Are We Now’ta ostettiin ilman albumikontekstiakin 30 489 kappaletta. Sinkun saavuttama kuudes tila on Bowien paras sitten Absolute Beginnersin kakkossijan vuonna 1986 ja hänen 25. top ten -merkintänsä.

Jo vuonna 1969 listalle ehtineen Bowien 1970- ja 80-luvut olivat suurin piirtein yhtä menestyksekkäitä, mutta 1990- ja 2000-luvut singlepuolella kehnompia. Eikä viimeisin studioalbumikaan (Reality, 2003) viipynyt albumilistalla kuin muutaman viikon. Nyt näyttää albumiakin ajatellen todella hyvältä – pitkästä tauosta ja vahvasta paluusinglestä on harvoin haittaa listasijoitusten näkökulmasta.

Hieman samaa pohtii Justin Timberlake, jonka Suit and Tie -kappale on tätä kirjoitettaessa sekä USA:n että Britannian iTunesin keulilla. On vielä liian aikaista spekuloida, mihin sen vauhti riittää lopulta virallisilla viikkolistoilla. Melko korkealle joka tapauksessa.

Ei kommentteja: