sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Listakatsaus, vko 4


Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Bruno Mars – Locked Out of Heaven
2. (5.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Wanz – Thrift Shop
3. (4.) The Lumineers – Ho Hey
4. (3.) Taylor Swift – I Knew You Were Trouble
5. (2.) Rihanna – Diamonds
6. (8.) will.i.am and Britney Spears – Scream and Shout
7. (11.) Swedish House Mafia feat. John Martin – Don’t You Worry Child
8. (7.) Justin Bieber feat. Nicki Minaj – Beauty and a Beat
9. (6.) Phillip Phillips – Home
10. (10.) Flo Rida – I Cry

Locked Out of Heavenin johto pitää jo kuudetta viikkoa. Kakkoseksi kiri jo suurin rap-hitti pariin vuoteen, Macklemoren ja Ryan Lewisin Thrift Shop, joka kasvatti myyntiään kaikkein eniten. Sitä ostettiin 279 000 kpl.
Swedish House Mafia palautti ruotsalaiset top teniin noin 14 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Eagle-Eye Cherryn Save Tonight (1998) ylsi viidenneksi. Nyt Don’t You Worry Child loikkasi 11–7.
Pinkin Try noteerasi oman parhaansa (12), samoin Imagine Dragonsin It’s Time (15), ASAP Rockyn Fuckin Problems (18) ja Calvin Harrisin Sweet Nothing (20). ASAP Rockyn Long Live ASAP -albumi ilmestyi juuri ja lienee ensi viikon albumilistan ykkönen.
The Scriptin taannoinen brittiykkönen Hall of Fame nousi 32–26. Justin Timberlaken ja Jay-Z:n Suit and Tie debytoi 84:ntenä. Se saattaa yltää ensi viikolla ihan kärkikymmenikköön asti. Molemmilla supertähdillä on neljä ykköstä.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Chris Tomlin – Burning Lights
2. (-) Hollywood Undead – Notes from the Underground
3. (1.) Soundtrack – Les Miserables: Highlights
4. (3.) Taylor Swift – Red
5. (7.) Soundtrack – Pitch Perfect
6. (6.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
7. (-) Black Veil Brides – Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones
8. (8.) The Lumineers – The Lumineers
9. (-) Dropkick Murphys – Signed and Sealed with Blood
10. (5.) One Direction – Take Me Home

Chris Tomlin sai odottaa ensimmäistä ykköstään lähes kaksikymmentä vuotta, kunnes Burning Lights debytoi nyt kärjessä. Se on hänen toinen top ten -albuminsa – Hello Love (2008) ylsi yhdeksänneksi. Kultalevyjä on kertynyt muutama ja platinaisiakin yksi (Arriving, #39, 2004).
Hollywood Undeadin kolmas albumi Notes from the Underground debytoi kakkosena, joka on metallibändin uran paras sijoitus ja kaikkiaan toinen top ten -merkintä. Hieman samantyyppistä musiikkia esittää Black Veil Brides, jonka niin ikään kolmas albumi Wretched and Divine nappasi bändille uran ensimmäisen top ten -sijoituksen.
Pitch Perfect kipusi jälleen ylemmäs kuin aiemmin eli viidenneksi. Dropkick Murphysin Signed and Sealed with Blood debytoi yhdeksäntenä. Bändin korkein sijoitus on kuudes (Going Out in Style, 2011).
Brittilaulaja Conor Maynardin esikoisalbumi Contrast debytoi 34:ntenä. Kotimaassaan se kävi ykkösenä asti, tosin melko alhaisella myynnillä, mutta kuitenkin.


Britannian singlet, Top 10

1. (1.) will.i.am and Britney Spears – Scream and Shout
2. (-) 50 Cent feat. Eminem & Adam Levine – My Life
3. (-) Justin Timberlake featuring Jay-Z – Suit and Tie
4. (2.) Taylor Swift – I Knew You Were Trouble
5. (4.) Rihanna featuring Mikky Ekko – Stay
6. (5.) Calvin Harris feat. Tinie Tempah – Drinking from the Bottle
7. (3.) James Arthur – Impossible
8. (7.) Pitbull featuring TJR – Don’t Stop the Party
9. (12.) One Direction – Kiss You
10. (8.) Bruno Mars – Locked Out of Heaven

Britannian sinkkulistan kärkipäässä kävi taas kova kuhina, sillä palkintopallille tungeksi kaksi uutuutta. Will.i.amin ja Britney Spearsin Scream and Shout piti kuitenkin pintansa tiukassa kamppailussa. Ykkösviikko on sen toinen.
50 Centin uusi My Life -single ehti jo flopata USA:ssa, mutta Britanniassa vierailijat Eminem ja Adam Levine saivat ihmiset digikauppaan klikkailemaan ahkerasti. Tuloksena 50 Centin uran 13. top ten -single ja toinen kakkonen. Ensimmäinen oli Ayo Technology (2006), jolla laulaneen Justin Timberlaken Suit and Tie debytoi sattumoisin nyt kolmantena. Se on Timberlakelle jo 15. top ten -merkintä, kun huomioidaan lukuisat vierailut. Hänen ainoa oma ykkösensä on Sexyback (2006), vierailuykkösiä on kaksi: Timbalandin Give It to Me (2007) ja Madonnan 4 Minutes (2008).
Vaikka Timberlake tuntuu pitäneen pitkän tauon näyttelijänuransa ja muiden bisnestensä vuoksi, niin hänen edellisestä listamerkinnästään ehti kulua vain kaksi ja puoli vuotta. Tiedättekö biisin? Esmee Dentersin Love Dealer (#66, 2010).
One Directionin Kiss You nousi 12–9, joten siitä tuli maailman tämän hetken suosituimman popyhtyeen seitsemäs top ten -single. Emeli Sandén Clown kiipesi vielä rehvakkaammin 23–11. Psyn Gangnam Style putosi toistaiseksi top kympistä 17 viikon sinnittelyn jälkeen..
Biffy Clyron paluu Black Chandelier tupsahti 14:nneksi. Sijoitus on ihan hyvä, mutta ei kuitenkaan mullistava ottaen huomioon, että singlen myyntiin laskemista pantattiin kaksi kuukautta. Skottibändillä on kolme top ten -sinkkua, joista Mountains (2008) ylsi viidenneksi.
Päätoimiset näyttelijät eivät kovin ahkerasti näy listoilla, mutta muutama huippusijoituskin muistetaan ihan viime vuosikymmeneltä. Muun muassa vuonna 2001 Nicole Kidman lauloi Robbie Williamsin kanssa itselleen jopa ykkösen (Somethin’ Stupid) ja Kate Winsletin What If ylsi kuudenneksi. Nyt Anne Hathawayn tulkinta Les Miserables -klassikosta I Dreamed a Dream debytoi 22:ntenä.
David Guettan Just One Last Time nousi 27–21. Lawsonin Learn to Love Again nappasi uutuutena 28. tilan. Heidän kolme aiempaa sinkkuaan olivat kaikki top ten -kamaa.
Matrixin ja Futureboundin Magnetic Eyes kipusi kahdeksan sijaa 30:nneksi. Ne-Yon Forever Now loikkasi 61–31, Flo Ridan Let It Roll 59–33 ja Conor Maynardin Animal 61–34. Dizzee Rascalin Bassline Junkie aloitti viime viikolla masentavasti sijalta 72 eikä nyt saavutettu 38. tila ole kovin hyvä sekään.
Viimeviikkoinen kutonen, David Bowien Where Are We Now, putosi odotetusti roimasti, mutta ihan top 40:n ulkopuolelle en sitä olisi ennustanut (juuri 41:s).


Britannian albumit Top 10

1. (5.) Motion Picture Cast Recording – Les Miserables
2. (1.) Emeli Sandé – Our Version of Events
3. (3.) Jake Bugg – Jake Bugg
4. (2.) Calvin Harris – 18 Months
5. (-) Everything Everything – Arc
6. (4.) Rihanna – Unapologetic
7. (-) A$AP Rocky – Long.Live.A$AP
8. (6.) Ed Sheeran – +
9. (11.) Paloma Faith – Fall to Grace
10. (7.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox

Soundtrack-albumit eivät juhli virallisella brittilistalla kovinkaan usein, sillä ne joutuvat yleensä kokoelmalistalle. Nyt Les Miserables on hyväksytty mukaan albumilistalle ja se nousi odotetusti ykköseksi. Tätä ennen edellinen tv-sarjan tai elokuvan soundtrack listakärjessä oli Gleen The Music: Vol. 1 helmikuussa 2010, sitä edellinen Titanic alkukeväästä 1998.
Everything Everythingin toinen albumi Arc debytoi viidentenä, edeltäjä Man Alive ylsi 17:nneksi toissa vuonna. ASAP Rockyn Long Live ASAP -esikoinen nappasi mainiosti seitsemännen tilan.
Irlantilaisyhtye Villagersin toinen albumi Awayland ylsi 16:nneksi. Mercury-ehdokkaanakin paistatellut Becoming a Jackal (2010) kävi 66:ntenä. Jools Hollandin The Golden Age of Song debytoi ennen joulua 21:ntenä, mutta nousi nyt seitsemännellä listaviikollaan ensimmäistä kertaa top 20:een (20).
New Orderin Waiting for the Sirens’ Call -albumin (#5, 2005) sessioiden jämämateriaalista koostettu Lost Sirens debytoi 23:ntenä. Bändillä on kaksi ykköstä, Technique (1989) ja Republic (1993), mutta heidän myydyin levynsä on Substance 1987 -kokoelma (#3, 1987). Top ten -albumeita on kaikkiaan kymmenen.

Ei kommentteja: