sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Listakatsaus, vko 3


Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Bruno Mars – Locked Out of Heaven
2. (3.) Rihanna – Diamonds
3. (2.) Taylor Swift – I Knew You Were Trouble
4. (4.) The Lumineers – Ho Hey
5. (10.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Wanz – Thrift Shop
6. (9.) Phillip Phillips – Home
7. (5.) Justin Bieber feat. Nicki Minaj – Beauty and a Beat
8. (12.) will.i.am and Britney Spears – Scream and Shout
9. (8.) Maroon 5 – One More Night
10. (11.) Flo Rida – I Cry

Viime viikon lataushuuma on mennyttä, joten Bruno Marsin Locked Out of Heavenin kärkipaikka on taas hieman tukevampi, vaikka Taylor Swiftin I Knew You Were Trouble kasvattaa jatkuvasti radiosoittoaan. Jälkimmäistä ei vieläkään löydy suurista virtauspalveluista, mikä siis – kuten viime viikolla totesin – käytännössä tällä erää estää sen pääsemisen Hot 100 -listan kärkeen. Nyt se joutui tyytymään jopa kolmanteen sijaan, vaikka oli viikon ostetuin.
Uusia parhaitaan merkkauttivat Thrift Shop sekä jo reilusti yli puoli vuotta vanha Home. Will.i.amin ja Britney Spearsin Scream and Shout ylitti viimein top ten -aidan nousemalla 12–8. Will.i.amin edellisestä visiitistä kärkikymmenikköön ehti kulua pitkälti kolmatta vuotta (Usherin OMG, #1, 2010). Scream and Shout on kuitenkin miehen ensimmäinen top ten -hitti sooloartistina sekä pääroolissa.
Pitbullin Don’t Stop the Party kasvatti myyntiään kaikkein eniten ja loikkasi 31–17. Asap Rockyn Fuckin Problems petrasi neljä sijaa 22:nneksi ja Calvin Harrisin Sweet Nothing palasi top 30:iin sijalle 24. Maroon 5 sai taas yhden top 40 -hitin lisää Daylightin kivuttua 42–34.


USA:n albumit, Top 10

1. (2.) Soundtrack – Les Miserables: Highlights
2. (8.) Mumford and Sons – Babel
3. (1.) Taylor Swift – Red
4. (11.) Phillip Phillips – The World from the Side of the Moon
5. (3.) One Direction – Take Me Home
6. (4.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
7. (10.) Soundtrack – Pitch Perfect
8. (9.) The Lumineers – The Lumineers
9. (18.) Alicia Keys – Girl on Fire
10. (14.) Pink – The Truth About Love

Musikaalielokuvan soundtrackia ei ole nähty USA:n albumilistan keulilla sitten Mamma Mian (2008), mutta nyt Les Miserables kipusi hopeapallilta kärkeen. Anne Hathawayn esittämä I Dreamed a Dream ylsi Hot 100 -listalle jo viime viikolla. Musiikkipitoisista elävistä kuvista myös Pitch Perfect pärjää hienosti kivuttuaan seitsemänneksi.
Mumford and Sonsin Babel (#1, 2012) jatkoi paluutaan kohti huippua nousten kuusi sijaa kakkoseksi. Se oli viime vuoden neljänneksi ostetuin albumi. Phillip Phillipsin The World from the Side of The Moon sivusi listauransa parasta nousemalla neljänneksi. The Lumineersin kultaa myynyt esikoisalbumi petrasi viime viikolla saavuttamaansa korkeinta sijoitustaan vielä pykälän kahdeksanneksi.
Top 40 -listalla ei ole vielä tällä viikolla yhtään uutuutta. Macklemoren ja Ryan Lewisin The Heist (#2, 2012) loikkasi 52–21, Keshan Warrior (#6, 2012) käänsi kurssinsa 46–29 ja Frank Oceanin kultamyyntiä kolkutteleva Channel Orange (#2, 2012) nousi 52–36.


Britannian singlet, Top 10

1. (2.) will.i.am and Britney Spears – Scream and Shout
2. (5.) Taylor Swift – I Knew You Were Trouble
3. (1.) James Arthur – Impossible
4. (7.) Rihanna featuring Mikky Ekko – Stay
5. (15.) Calvin Harris feat. Tinie Tempah – Drinking from the Bottle
6. (-) David Bowie – Where Are We Now
7. (12.) Pitbull featuring TJR – Don’t Stop the Party
8. (4.) Bruno Mars – Locked Out of Heaven
9. (3.) Psy – Gangnam Style
10. (6.) Olly Murs featuring Flo Rida – Troublemaker

Tämän viikon Britannian singlelistalla riittikin hulinaa oikein olan takaa. Britney Spears nettoaa hittejä lähes joka vuosi, mutta brittilistan huippu on ollut hänelle hankala. Tähden edellisestä ykkösestä ehti kulua pitkälti yhdeksättä vuotta (Everytime, 2004), kunnes Will.i.amin kanssa esitetty Scream and Shout kipusi nyt ykköseksi. Hitti ehti katsella James Arthurin Impossiblen kantapäitä muutaman viikon, mutta tämän hyydyttyä nappasi viimein paalun. Spearsille ykkössija on uran kuudes, Will.i.amille soolona neljäs ja toinen pääroolissa.
Taylor Swift sivusi uransa parasta sijoitusta I Knew You Were Troublen pinnistettyä kakkoseksi. Love Story (2008) ylsi samaan, sen sijaan kriitikoidenkin ylistämä We Are Never Ever Getting Back Together (2012) joutui tyytymään nelossijaan hyvästä myynnistä huolimatta.
Calvin Harris ja Tinie Tempah saivat taas top ten -hitin lisää Drinking from the Bottlen noustua viidenneksi. Harrisille se on 12., Tinie Tempahille seitsemäs.
David Bowien paluusingle Where Are We Now kirvoitti alkuviikosta suurimmat otsikot johdettuaan hetken Britannian iTunes-listaa. Erittäin moni osti kappaleen tilaamalla samalla tulevan The Next Day -albumin ja niiden ostojen odotettiin päätyvän diskatuksi listalaskennasta, mutta niin vain biisi debytoi kuudentena. Aivan erinomainen saavutus ja miehen paras sijoitus sitten vuoden 1986, jolloin Absolute Beginners ylsi kakkoseksi. Edellisestä top 10 -singlestä ehti kulua lähes kaksikymmentä vuotta (Jump They Say, #9, 1993). Ykkösiä on viisi.
Don’t Stop the Party eteni Pitbullin yhdeksänneksi ja TJR:n ensimmäiseksi top ten -sinkuksi. One Directionin Kiss You nousi sivuamaan omaa parastaan (12) ja lienee ensi viikolla top kympissä. Vato Gonzalezin, Lethal Bizzlen ja Donae’on Not a Saint debytoi 20:ntenä. Kaksi ensin mainittua ovat käyneet ylempänäkin, kolmas on listan ensikertalainen.
Britit löysivät viimein Kanye Westin, Jay-Z:n ja Big Seanin viimevuotisen Cliquen: 69–22. Emeli Sandén Clown palasi top 40:iin ja saman tien korkeimmalle sijalleen 23:nneksi. Jake Buggin Lightning Bolt nousi 42–26, joka on miehen uran paras singlelistasijoitus. Albumihan on menestynyt tahollaan hienosti.
David Guetta jaksaa lohkoa Nothing But the Beat -kauttaan: Just One Last Time (63–27) on ainakin yhdeksäs singlelistalle yltänyt biisi albumin eri painoksilta. Popbändi Haimin toinen single Don’t Save Me kipusi 51–32.
Bon Jovin tuoretta Because We Can -singleä saattoi odottaa ylemmäksikin kuin 38:nneksi. Matrixin ja Futureboundin Magnetic Eyes debytoi 39:ntenä.


Britannian albumit Top 10

1. (2.) Emeli Sandé – Our Version of Events
2. (1.) Calvin Harris – 18 Months
3. (4.) Jake Bugg – Jake Bugg
4. (7.) Rihanna – Unapologetic
5. (-) Motion Picture Cast Recording – Les Miserables: Highlights
6. (3.) Ed Sheeran – +
7. (5.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
8. (16.) Taylor Swift – Red
9. (8.) One Direction – Take Me Home
10. (12.)The Lumineers – The Lumineers

Emeli Sandén Our Version of Events palasi taas albumilistan kärkeen – ykkösviikko on sille jo kahdeksas.
Viikon korkein uutuus on Les Miserablesin soundtrack sijalla viisi, vaikka se ilmestyi vasta perjantaina. Yleensä OCC tuuppaa soundtrackit kokoelmalistalle, mutta tällä kertaa tuomio on sama kuin esimerkiksi Evitalla vuonna 1996.
Taylor Swiftin Red (#1, 2012) palasi top teniin kahdeksanneksi. The Lumineersin esikoisalbumi ylsi ensimmäistä kertaa kärkikymmenikköön. Alt-J:n An Awesome Wave loikkasi 11 sijaa 18:nneksi ja Frank Oceanin Channel Orange vielä hulppeammin 19:nneksi.
Metallibändi Black Veil Bridesin Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones sijalla 20, joka on bändin ensimmäinen top 40 -saavutus. Edeltäjä Set the World on Fire (2011) ylsi 54:nneksi.

Ei kommentteja: