torstai 19. heinäkuuta 2012

Sukelluskello on ratkaisu

Yleensä listojen yhteydessä huomio keskittyy nousijoihin ja debytoiviin nimikkeisiin, mutta välillä on hyvä tutkia niitä rajusti putoaviakin. Eräs sillä saralla ansioitunut artisti on brittiläinen Youtube-ihme Alex Day, jonka molemmat top 20 -suoritukset Forever Yours (#4, 2011) ja Lady Godiva (#15, 2012) ovat viettäneet saarivaltakunnan top 75:ssä vain viikon. Ensin mainittu on brittilistahistorian korkeimmalta ilman myynnistä poistamista pudonnut single tai albumi.


Tänä vuonna Dayn lisäksi suoraan top 20:sta on romahtanut ulos vain Precision Tunesin Payphone (#9, 2012), joka tuli myyntiin ennen Maroon 5:n alkuperäisversiota kerätäkseen ostokertoja.

Albumilistalta top 20 -> ulos -suoritukset ovat yleisempiä, koska mitä pienempi kokonaiskaupankäynti, sitä pienemmät ovat marginaalit. Tänä vuonna top 20:sta top 75:n alapuolelle ovat romahtaneet ainakin nämä (ilmestymisjärjestyksessä):

Lamb of God – Resolution (19)
Shinedown – Amaryllis (18)
Iron Maiden – En Vivo (19)
Spiritualized – Sweet Heart Sweet Light (19)
Paul Buchanan – Mid Air (14)
Reverend and the Makers – @Reverend_Makers (16)

Noista Amaryllis tipahti jopa suoraan top sadasta. Lisäksi täytyy mainita myös taannoisen X Factor -voittajan Alexandra Burken kakkosalbumi Heartbreak on Hold, joka liikahti 18 -> 74. Aivan karmaiseva floppi, sillä sen edeltäjää Overcomea on myyty yli 600 000 kpl, eli monikymmenkertaisesti Heartbreak on Holdiin verrattuna.

Ei kommentteja: