tiistai 3. heinäkuuta 2012

Sata tusinaa

Tämän viikon brittilistalla juhlitaan pyöreitä, sillä Will.i.amin ja Eva Simonsin This Is Love on virallisen brittilistahistorian 1200. ykkössingle. Marraskuussa 60 vuotta täyttävän singlelistan ensimmäinen ykkönen oli Al Martinon Here in My Heart, kuudessadas puolestaan T’Paun China in Your Hand (1987). Edellisen sataluvun täyttymisestä on aikaa lähes päivälleen kolme vuotta. Sen kunnian sai Cascadan Evacuate the Dancefloor.

Sata ykköstä kolmessa vuodessa on vauhdikasta menoa, mutta vielä tiuhempaa tahtia pidettiin 800. ja 900. välillä. Tuohon kului aikaa vain kaksi vuotta yhdeksän kuukautta syyskuusta 1998 kesäkuuhun 2001.

Sinkkulistalla alkaa pikkuhiljaa herättää huomiota Lady Antebellumin Need You Now’n (2010) uusi roikkuminen top 30:ssa. Se palasi listalle tv-näkyvyyden ansiosta reilu kuukausi sitten ja on siitä lähtien myynyt hyvin – tällä viikolla se jopa noussee 28. sijalta ylemmäs. Biisi ei ole koskaan käynyt 21. sijaa korkeammalla, mutta sitä on ostettu jo yli 250 000 kpl.

Valmistelen loppuviikoksi puolivuotiskatsausta, mutta sen esteenä jököttää huonosti saatavilla oleva USA:n singlemyyntidata. Harkitsen siirtymistä katsauksissa Hot 100 -listan sijalukuperusteiseen vuosilistaan, jonka käyttämistä puoltaa se, että Hot 100 on tässä blogissa muutenkin puheenaiheena paljon enemmän kuin raaka myyntidata. Katsellaan vielä hetki, josko top 20 -myynnit ilmaantuvat jostain. Paul Grein julkaissee blogissaan (linkki oikealla) top tenin lähiaikoina.

Ei kommentteja: