maanantai 2. heinäkuuta 2012

Listakatsaus, vko 27

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
2. (3.) Maroon 5 featuring Wiz Khalifa – Payphone
3. (2.) Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know
4. (4.) Katy Perry – Wide Awake
5. (8.) Rihanna – Where Have You Been
6. (12.) Ellie Goulding – Lights
7. (5.) Fun featuring Janelle Monáe – We Are Young
8. (7.) Nicki Minaj – Starships
9. (6.) One Direction – What Makes You Beautiful
10. (11.) Usher – Scream

Carly Rae Jepsenin Call Me Maybe jatkaa Hot 100 -listan huipulla, mutta alempana todellista jymy-yllätystä kehittelee Ellie Goulding, jonka ensimmäinen jenkkihitti Lights loikkasi jo kuudenneksi. Lights jäi neidon kotimaassa Britanniassa täysin telineisiin – siellä hänen suurin hittinsä on versio Elton Johnin Your Songista (#2, 2010).
Scream punnersi Usherin 18. top ten -hitiksi. Liekö biisin Max Martin -soundi karistanut osan miehen r&b-yleisöstä, sillä kuten todettua, albumilistalla menee odotuksiin nähden melko vaisusti.
Sian laulamat jättihitit ovat peräkkäin sijoilla 11 ja 12. Titaniumista tullee pian David Guettan viides top ten -merkintä.
Kantria esittävä Eli Young Band saavutti uransa korkeimman sijoituksen Even If It Breaks Your Heartin noustua 33–29. Crazy Girl (2011) pääsi 30:nneksi. Calvin Harrisin toinen oma top 40 -menestys Let’s Go kipusi 44–35.
Kelly Clarksonin Stronger (What Doesn’t Kill You) -ykköshittiä seuraavan Dark Siden tulevaisuus ei näytä kovin valoisalta, mutta se debytoi kuitenkin 93:ntenä.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Justin Bieber – Believe
2. (-) Kenny Chesney – Welcome to the Fishbowl
3. (-) Fiona Apple – The Idler Wheel…
4. (-) The Smashing Pumpkins – Oceania
5. (9.) Soundtrack – Rock of Ages
6. (1.) Usher – Looking 4 Myself
7. (3.) Adele – 21
8. (6.) One Direction – Up All Night
9. (13.) Luke Bryan – Tailgates and Tanlines
10. (2.) Rush – Clockwork Angels

Justin Bieber on jo konkari albumilistan kärjessä, sillä Believe on hänen neljäs ykkösensä. Sitä ostettiin 374 000 kpl, joka on Bieberin uran paras yhden viikon tulos. Aiemmat ykköset: My World 2.0 (2010), Never Say Never: The Remixes (2011) sekä joululevy Under the Mistletoe (2011).
18-vuotias Bieber on nuorin artisti, joka on samaan aikaan johtanut sekä USA:n että Britannian albumilistaa. Tittelin aiempi haltija oli Avril Lavigne.
Supertähtitasolla astelee myös Kenny Chesney, jonka 14. studioalbumi Welcome to the Fishbowl myi niin ikään erinomaisesti. Chesneyn ykköslista on sekin vakuuttava: kuusi studioalbumia, joista neljä putkeen.
Edellisen tekstin aihe Fiona Apple saavutti uransa toisen top ten -merkinnän pitkänimisellä The Idler Wheel… -albumilla, joka debytoi kolmantena, tosin numeroiden valossa kaukana kärkikaksikosta. Applen ensimmäinen top ten -albumi oli Extraordinary Machine (#7, 2005), mutta hänen myydyimpänään säilyy Tidal (#15, 1997).
Smashing Pumpkinsin Oceania debytoi ihan siedettävästi neljäntenä, mutta bändillähän on yksi ykkönen, miljoonia ja taas miljoonia myynyt Mellon Collie and the Infinite Sadness (1995), sekä yhteensä neljä top kolme -albumia, sillä Zeitgeistkin (2007) piipahti kakkosena ja eteni kultalevyksi. Oceania kykeni silti lyömään viime viikolla kärjessä käyneen Usherin Looking 4 Myselfin, jonka aloitus on ollut perin kehno ykkössijasta huolimatta.
Rock of Ages nousi kolmannella listaviikollaan jo viidenneksi. Luke Bryanin Tailgates and Tanlines kasvatti taas myyntiään yhdeksännen sijan tasolle. Disneyn tv-elokuvan Let It Shinen ääniraita loikkasi 29–12.
Some Nights -hitti on nostanut Funin samannimisen albumin jälleen parrasvaloihin. Aikoinaan kolmantena käynyt lätty eteni kuusi sijaa 16:nneksi. Reggaeta ja rockia sekoittavan Dirty Headsin toinen Cabin by the Sea debytoi 18:ntenä ja on heidän ensimmäinen top 40 -saavutuksensa. Joku saattaa muistaa ryhmän Lay Me Down -hitin (2010), joka ylsi Hot 100 -listallekin.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Will.i.am featuring Eva Simons – This Is Love
2. (1.) Maroon 5 featuring Wiz Khalifa – Payphone
3. (-) Chris Brown – Don’t Wake Me Up
4. (3.) Flo Rida – Whistle
5. (2.) Cheryl – Call My Name
6. (6.) Rudimental feat. John Newman – Feel the Love
7. (5.) Coldplay featuring Rihanna – Princess of China
8. (4.) Stooshe – Black Heart
9. (7.) Fun featuring Janelle Monáe – We Are Young
10. (12.) Katy Perry – Wide Awake

Will.i.am nappasi toisen ykkössinglensä This Is Loven porhallettua paalulle. Se aiempi on vierailu Usherin OMG:llä (2010). Pääosassa Black Eyed Peas -tähti ehti aiemmin tänä vuonna jo kolmanneksi kappaleella T.H.E. (The Hardest Ever) ja Heartbreaker (2008) kävi neljäntenä.
This Is Lovella vieraileva hollantilainen Eva Simons lauloi jo Afrojackin Take Over Control -hitillä (#12, 2010).
Chris Brownin loistava brittilistamenestys jatkuu Don’t Wake Me Upin kolmossijan merkeissä. Meriittilistassa on nyt jo kymmenen top ten -sinkkua, mutta vain yksi ykkönen: alkuvuodesta johtanut Turn Up the Music.
Samaa genreä edustavan Taio Cruzin edellinen single Hangover oli hänen mittakaavassaan melkoinen listalimbo (27), mutta Pitbullin tähdittämä There She Goes otettiin vastaan paremmin: 12:s. Cruzillakin on jo yhdeksän top ten -hittiä.
Musen olympiakisalaulu Survival ehti parissa päivässä 25:nneksi, mutta on jo taantumaan päin. Muse on eräs menestyksekkäimmistä yhtyeistä, joilla ei ole yhtään top kolme -singleä ja kärkikymmenikössäkin se on käynyt vain neljästi. Depeche Mode on toinen parhaimmillaan neljänneksi päässyt megayhtye ja AC/DC:ltä puuttuu tyystin top ten -singlekin.
Olympiahiteistä menestyksekkäin on ehdottomasti Soulin kisojen tunnari Whitney Houstonin One Moment in Time, ykkönen syksyllä 1988.
Wide Awakestä tuli Katy Perryn uran 11. top ten -single ja Labrinthin Express Yourself merkkautti oman parhaansa (13). Nicki Minajin Pound the Alarm hyppäsi 61–34 sekä Jay-Z:n ja Kanye Westin No Church in the Wild ensimmäistä kertaa top 40:iin 41–37.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Linkin Park – Living Things
2. (-) Maroon 5 – Overexposed
3. (7.) Ed Sheeran – +
4. (1.) Justin Bieber – Believe
5. (4.) Emeli Sandé – Our Version of Events
6. (2.) Cheryl – A Million Lights
7. (20.) Jay-Z and Kanye West – Watch the Throne
8. (-) Flo Rida – Wild Ones
9. (13.) Rihanna – Talk That Talk
10. (3.) Paloma Faith – Fall to Grace

Linkin Park saavutti kolmannen albumilistan ykkösensä Britanniassa Living Thingsin lyötyä Maroon 5:n Overexposedin kamppailussa ykkössijasta. Aiemmat kaksi ovat Meteora (2003) sekä Minutes to Midnight (2007) ja niiden lisäksi bändillä on kolme muuta top viisi -menestystä. Läpimurtoalbumi Hybrid Theory (2000) pääsi neljänneksi.
Maroon 5:lla on silläkin jo kaksi ykköstä: Songs About Jane (2004) ja It Won’t Be Soon Before Long (2007). Overexposedin kakkostila on hyvä parannus Hands All Overin (2010) kuudenteen sijaan.
Jay-Z:n ja Kanye Westin Watch the Throne sai mainiota vetoapua Radio 1:n Hackney-viikonlopusta. Parhaimmillaan kolmantena käynyt levy kipusi 20–7.
Flo Ridan Wild Ones -albumi debytoi kahdeksantena. Popräppärin hittivirrasta on kateellinen kuka tahansa, mutta albumilistalla hänen parhaansa on toistaiseksi R.O.O.T.S.:in (2009) viides tila. Totaalisesti epäonnistunut Only One Flo Part 1 (2011) ei yltänyt edes listalle.
Ginger Wildheartin fanirahoitteinen 100% debytoi 27:ntenä, joka on Wildheartsin keulakuvan uran paras sijoitus. Wildheartsin huippuhetki osui listamielessä P.H.U.Q:n (1995) kuudenteen tilaan.
Netskyn 2 debytoi 29:ntenä ja The Levellersin paluualbumi Static on the Airwaves 36:ntenä. Vuonna 1996 ilmestynyt Zeitgeist kävi peräti ykkösenä.

Ei kommentteja: