tiistai 23. heinäkuuta 2024

Ei enää Katy Perryn maailma

Tartun blogissa aika harvoin listapettymyksiin erillisissä postauksissa, mutta Katy Perryn uuden Woman’s World -singlen melkoinen mahalasku on kiinnostava, ja noilla sijoituksilla ei muutenkaan pääsisi listakatsauksissa esille.

Perryn vuonna 2010 julkaistu toinen albumi Teenage Dream sisälsi peräti viisi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykköstä – kuusi, jos laajennetun painoksen Part of Me lasketaan mukaan. Kaikkiaan ykkösiä on kertynyt jo yhdeksän. Vaikka vuosia on ehtinyt vieriä, Woman’s Worldin olisi silti voinut odottaa debytoivan korkeammalla kuin sijalla 63. Brittilistalla se pinnisti 47:nneksi, mutta ei siitä enää nouse.

Perry on rekrytoinut syyskuussa julkaistavalle 143-albumilleen vanhan tutun Lukasz ”Dr. Luke” Gottwaldin, joka on ryvettynyt pahoin Keshan oikeuteen viemässä ahdistelukohussa. Koska Perry on samaa popsukupolvea Keshan kanssa, Dr. Lukeen luottaminen on vähintäänkin tilannetajuton siirto, minkä aktiivinen popfanikunta on jo moneen kertaan ehtinyt nostaa esiin. Koko projektista onkin tulossa yksi pophistorian kiinnostavimpia kaupallisia pettymyksiä – jopa niin iso, että koko Perryn ura saattaa olla vaakalaudalla.

Ei kommentteja: