torstai 15. helmikuuta 2024

Listaklassikko: Kajagoogoo – Too Shy (1983)


Vuonna MTV sementoi merkitystään ennen kaikkea Yhdysvalloissa, minkä seurauksena visuaalisesti lahjakkaat brittipopparit menestyivät siellä erittäin hyvin. Suurin osa isoista MTV-hiteistä murtautui rapakon taakse noustuaan ensin suosioon Brittein saarilla.

Yksi niistä oli aiemmin Art Nouveau -nimellä toimineen new wave -yhtye Kajagoogoon ensimmäinen hittisingle Too Shy, joka nousi Britannian singlelistan kärkeen helmikuussa 1983. Se pysyi huipulla kaksi viikkoa. Yhdysvaltojen Hot 100 -listan vitossija tuli vasta myöhemmin kesällä.

Nykyään Kajagoogoo muistetaan tämän kappaleen lisäksi laulaja Limahlin hiusmuodista, mutta kertaukseksi mainittakoon, että bändi sai kaksi muutakin top ten -brittihittiä, Ooh to Be Ah (#7, 1983) ja Big Apple (#8, 1983). Yhdysvalloissa heidän toinen listamerkintänsä on Hang on Now (#78, 1983).

Too Shy ei ole kaikkein suosituimpia kasariklassikoita, sillä se on kerännyt ”vain” 65 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Neljä vuotta sitten Youtubeen ladattua virallista videota on katsottu 24 miljoonaa kertaa.

Ei kommentteja: