torstai 4. helmikuuta 2021

Listaklassikko: Katy Perry featuring Juicy J – Dark Horse (2014)


Poptähti Katy Perry on ollut tässä sarjassa esillä jo muutamaan otteeseen, mutta hänen yhdeksässä Hot 100 -listan ykkösessään riittääkin perattavaa.

Perry oli ilman muuta ennen kaikkea noin kymmenen vuoden takainen ilmiö, kun kalenteri kääntyi 2010-luvulle. Hänen ykkösensä tulivat alle kuuden vuoden sisään ja niistä tuoreimmasta eli juuri Dark Horsesta on jo seitsemän vuotta.

Dark Horse oli kuitenkin Perryn uran massiivisin hitti, vaikka sen neljä ykkösviikkoa talvella 2014 eivät vielä siihen aivan riittäneet. Biisi kuitenkin roikkui top tenissä 22 viikkoa – hänen henkilökohtainen ennätyksensä. Sillä vierailevalle Juicy J:lle ykkössija oli uran ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa.

Dark Horsea kirjoittamassa olleen Sarah Hudsonin ”kynästä” lähti kaksi muutakin hyvin samankuuloista kappaletta: Iggy Azalean hittisinkku Black Widow (2014), jolle Katy Perrykin on kreditoitu tekijäksi, sekä Nicki Minajin ja Ariana Granden Get On Your Knees (2014), jota ei julkaistu singlenä.

Dark Horsella on Spotifyssa 746 miljoonaa kuuntelua. Kulttuurisesta omimisesta syytetty musiikkivideo on kerännyt Youtubessa peräti kolme miljardia katselua.

Ei kommentteja: