torstai 3. syyskuuta 2020

Listaklassikko: Aerosmith – I Don't Want to Miss a Thing (1998)


Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärjessä debytoiminen on tänä vuonna ollut äärimmäisen tavallista ja samoin 1990-luvulla nähtiin monta ykkösdebyyttiä, kun myyntisinkkujen julkaisua pantattiin siihen asti, että radiosoitto oli riittävää – tai sitten niitä ei julkaistu ollenkaan, jolloin Hot 100 -sijoituskin jäi saamatta.

Diane Warrenin kirjoittama ihanan imelä I Don't Want to Miss a Thing toi rockyhtye Aerosmithille heidän ainoan Hot 100 -listan ykkösensä peräti 28 vuotta bändin perustamisen jälkeen syksyllä 1998. Kappale kuultiin muutaman muun Aerosmith-biisin tapaan katastrofileffassa Armageddon, ja se tosiaan debytoi Hot 100 -listan huipulla viettäen siellä kunnioitettavat neljä viikkoa.

Aerosmithin pitkän uran top ten -menestykset olivat lopulta suhteellisen harvassa (nyt kai voi jo puhua imperfektissä). Niitä kertyi kaikkiaan seitsemän, viimeisenä Jaded (#7, 2001), joka itse asiassa on jäänyt heidän viimeiseksi Hot 100 -merkinnäkseen ylipäätään.

Brittilistalla I Don't Want to Miss a Thing pääsi neljänneksi. Sen Youtube-videolla on 339 miljoonaa katselua ja Spotifyssa suosio on vielä hurjempaa: 495 miljoonaa kuuntelua.

Ei kommentteja: