Billboard Hot 100, Top 10
1. (1.) Meghan Trainor – All About That Bass
2. (2.) Taylor Swift – Shake It Off
3. (3.) Nicki Minaj – Anaconda
4. (5.) Iggy Azalea featuring Rita Ora – Black Widow
5. (4.) Jessie J, Ariana Grande and Nicki Minaj – Bang Bang
6. (6.) Sam Smith – Stay with Me
7. (8.) Ariana Grande featuring Zedd – Break Free
8. (9.) Maroon 5 – Maps
9. (7.) MAGIC! – Rude
10. (11.) Charli XCX – Boom Clap
Hot 100 -listalla Meghan Trainorin All About That Bass piti yhä pintansa Taylor Swiftin Shake It Offia vastaan, vaikka ne ovat monella osa-alueella hyvin tasaväkisiä. Trainorin hitti oli kuitenkin esimerkiksi viikon ostetuin kappale.
Iggy Azalean ja Rita Oran Black Widow nousi pykälän neljänneksi ja Jeremih’n Don’t Tell ’Em 12:nneksi. Se on vierailija YG:n uran suurin hitti. Tove Lon Habits (Stay High) puolestaan etenee sijalla 16 ja Bobby Shmurdan Hot Boy 18:ntena.
Fall Out Boyn Centuries debytoi sijalla 22 ja on heidän kahdeksas top 40 -hittinsä. Calvin Harrisin ja John Newmanin Blame avasi paikalta numero 31. Harris on ollut paljon ylempänäkin, viimeksi top tenissä, mutta Newmanille sijoitus on uran toiseksi paras. Love Me Again (2013) pääsi 30:nneksi, joten Blamella on hyvä sauma ohittaa se.
USA:n albumit, Top 10
1. (-) Lecrae – Anomaly
2. (1.) Maroon 5 – V
3. (-) Jhené Aiko – Souled Out
4. (-) Ryan Adams – Ryan Adams
5. (-) Lee Brice – I Don’t Dance
6. (2.) Jeezy – Seen It All: The Autobiography
7. (-) Interpol – El Pintor
8. (-) Dustin Lynch – Where It’s At
9. (3.) Soundtrack – Guardians of the Galaxy
10. (-) Robert Plant – Lullaby and…The Ceaseless Roar
Jo useammalla julkaisulla profiiliaan nostanut Lecrae debytoi Yhdysvaltojen albumilistan paalulla kuudennella albumillaan Anomaly. Jo hänen edellinen levynsä Gravity ylsi kolmanneksi.
Tulokas aivan kärjessä on Jhené Aiko, jonka Sail Out -EP ylsi kahdeksanneksi viime vuonna ja nyt hänen Souled Out -kokopitkänsä debytoi kolmantena.
Myös Ryan Adams on ylempänä kuin aiemmin nimettömällä levyllään eli neljäntenä. Hänellä oli ennen tätä kaksi seitsemättä sijaa. Lee Bricen kolmas levy I Don’t Dance avasi sijalta viisi. Hard 2 Love (2012) ylsi samoin viidenneksi ja on myynyt kultaa.
Interpolin El Pintor pinnisti seitsemänneksi. Heidän parhaansa on Our Love to Admiren (2007) nelostila. Dustin Lynchin kakkoslevy Where It’s At täydentää vilkasta viikkoa sijalla kahdeksan – hänen ensimmäinen top ten -merkintänsä. Lynchillä on niinkin hienosti nimetty hitti kuin She Cranks My Tractor.
Robert Plantin Lullaby and…The Ceaseless Roar oli etukäteen ehdokas korkeammallekin kuin kymmenenneksi. Tällä viikolla paremmat paikat olivat kuitenkin kovan kilpailun vuoksi melko tiukassa. Plantilla on kahdeksan top ten -käyntiä sooloartistina (sisältäen kimppalevyt muiden kanssa).
Banksin esikoinen Goddess avasi hienosti sijalta 12. Rittzin Next to Nothing pääsi 14:nneksi, uran paras. Meghan Trainorin Hot 100 -listan ykkösen sisältävä EP on nimetty äärimmäisen kökösti Titleksi. Ei ihme, että se pääsi vain 15:nneksi.
Australialainen Vance Joy on saanut kelpo hitin kappaleesta Riptide myös Yhdysvalloissa ja nyt Dream Your Life Away -albumi debytoi tahollaan 17:ntenä.
Uutuuksia oli niin paljon, että Frozenin (#1, 2013) oli piiiitkän sinnittelyn jälkeen pakko antautua ulos top tenistä sijalle 13.
Britannian singlet, Top 10
1. (-) Sigma featuring Paloma Faith – Changing
2. (1.) Calvin Harris featuring John Newman – Blame
3. (2.) Lilly Wood and The Prick and Robin Schulz – Prayer in C
4. (-) Professor Green featuring Tori Kelly – Lullaby
5. (4.) Taylor Swift – Shake It Off
6. (3.) Sam Smith – I’m Not the Only One
7. (5.) Iggy Azalea featuring Rita Ora – Black Widow
8. (8.) The Script – Superheroes
9. (9.) MAGIC! – Rude
10. (20.) George Ezra – Blame It on Me
Joe Lenzie ja Cameron Edwards eli duo nimeltä Sigma nappasi aiemmin tänä vuonna Britannian sinkkulistan paalupaikan Nobody to Loveksi nimetyllä versiollaan Kanye Westin Bound 2:sta. Nyt he ovat kärjessä toistamiseen ja ihan omalla kappaleellaan Changing, jonka laulaa Paloma Faith. Paloma Faithille ykkönen on uran ensimmäinen ja neljäs top ten -merkintä.
Professor Greenin Lullaby debytoi neljäntenä, joka on hänellekin neljäs top ten -sijoitus ja paalujakin on Paloma Faithin tapaan yksi – toinen power-balladi Read All About It (2011). Lullabyn kertosäkeen laulaa listan ensikertalainen Tori Kelly.
George Ezran Blame It on Me nousi 20–10 ja on hänen toinen top ten -hittinsä. Budapestkin (#3, 2014) käänsi kurssinsa sijalle 11.
Irlantilaisen Hozierin läpimurtosingle Take Me to Church eteni 49–35. Viime viikolla unohtui mainita, että Ten Walls on ensimmäinen brittilistan top 40:ään päässyt liettualaisartisti, joten nostettakoon se vielä tähän, vaikka Walking with Elephants laskeutuikin toisella listaviikollaan kuutossijalta 20:nneksi.
Britannian albumit Top 10
1. (-) The Script – No Sound Without Silence
2. (-) Barbra Streisand – Partners
3. (1.) Sam Smith – In the Lonely Hour
4. (-) Chris Brown – X
5. (3.) Ed Sheeran – x
6. (5.) George Ezra – Wanted on Voyage
7. (-) Slash – World on Fire
8. (4.) Royal Blood – Royal Blood
9. (-) Train – Bulletproof Picasso
10. (-) Catfish and The Bottlemen – The Balcony
Irlantilaisyhtye The Script avasi uransa kahdella ykkösalbumilla vuosina 2008 ja 2010, joiden jälkeen #3 (2012) pääsi kakkoseksi. Nyt he ovat taas kärjessä uutuudellaan No Sound Without Silence.
Barbra Streisandin duettoalbumi Partners tekee ensi viikolla mitä todennäköisimmin historiaa jenkkilistan kärjessä eikä hassumpi ole Britannian kakkostilakaan. Streisandilla on kahdeksan top ten -sijoitusta ja kaksi ykköstä: Guilty (1980) ja Love Is the Answer (2009). Hänen The Ultimate Collection -kokoelmansa (#8, 2010) palasi samalla 40:nneksi.
Chris Brownin X avasi nelossijalta. Hänen listahistoriansa on melko ailahteleva, sillä kuudesta levystä neljä on päässyt top teniin, mutta joukossa on myös Graffitin (2009) 55. tila. Edellinen Fortune (2012) ylsi ykköseksikin. X:n perään hengittää Ed Sheeranin X, joka tosin lausutaan “multiply”, toisin kuin ilmeisesti Brownin levyn nimi.
Vilkkaalla viikolla Slashin World on Fire debytoi sijalla seitsemän, joka on hänen (tai heidän) ensimmäinen top ten -merkintänsä. Trainin Bulletproof Picasso pääsi myös kärkikymmenikköön. Heidän kaksi aiempaa top ten -lättyään ovat Drops of Jupiter (#8, 2001) ja California 37 (#7, 2012).
Catfish and the Bottlemenin esikoinen The Balcony pääsi kymmenenneksi. Counting Crowsin Somewhere Under Wonderland debytoi 15:ntenä. Heidän parhaansa on Recovering the Satellitesin (1996) nelossija.
Paul Simonin Graceland (#1, 1986) palasi 17:nneksi. Se kävi uudelleenjulkaisuna top tenissäkin pari vuotta sitten. ELO:n kokoelma All Over the World (#6, 2005) nousi 40–18.
Vance Joyn Dream Your Life Away debytoi 20:ntenä, Junglen nimetön Mercury Prize -ehdokas (#7, 2014) hyppäsi 53–27 ja Foo Fightersin Greatest Hits (#4, 2009) nousi 59–30.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti