Billboard Hot 100, Top 10
1. (2.) Meghan Trainor – All About That Bass
2. (1.) Taylor Swift – Shake It Off
3. (3.) Nicki Minaj – Anaconda
4. (4.) Jessie J, Ariana Grande and Nicki Minaj – Bang Bang
5. (6.) Iggy Azalea featuring Rita Ora – Black Widow
6. (5.) Sam Smith – Stay with Me
7. (8.) MAGIC! – Rude
8. (7.) Ariana Grande featuring Zedd – Break Free
9. (11.) Maroon 5 – Maps
10. (9.) Sia – Chandelier
Massachusettsista ponnistavan parikymppisen Meghan Trainorin popkarkki All About That Bass on muutaman viikon kärkkynyt Hot 100 -listan kärkipäässä ja nyt, kun Taylor Swiftin Shake It Offin myynti putosi tarpeeksi, se onnistui nappaamaan paalupaikan. Swiftin kappaleen suurin ongelma on, että se ei ole kuunneltavissa kaikissa streaming-palveluissa.
Iggy Azalean ja Rita Oran Black Widow nousi pykälän viidenneksi. Top tenin alapuolella etenevät Clean Banditin Rather Be (15–12), Jeremih’n Don’t Tell ‘Em (17–13), Tove Lon Habits (20–18) ja Bobby Shmurdan Hot Boy (25–19).
Alempana Draken 0 to 100/The Catch Up loikkasi 44–35 ja räppäri Rae Sremmurdin No Flex Zone 49–36.
USA:n albumit, Top 10
1. (-) Maroon 5 – V
2. (-) Jeezy – Seen It All: The Autobiography
3. (4.) Soundtrack – Guardians of the Galaxy
4. (1.) Ariana Grande – My Everything
5. (100.) Bob Marley and The Wailers – Legend: The Best of
6. (-) Counting Crows – Somewhere Under Wonderland
7. (7.) Soundtrack – Frozen
8. (5.) Sam Smith – In the Lonely Hour
9. (8.) Various Artists – NOW 51
10. (6.) Wiz Khalifa – Blacc Hollywood
Maroon 5:n viides albumi V keräsi 164 000 ostajaa ja se debytoi melko selkeänä ykkösenä. Heidän kaikki albuminsa ovat päässeet top teniin ja tätä ennen he olivat yltäneet myös kärkeen kakkosalbumillaan It Won’t Be Soon Before Long (2007).
Ennen nuori Jeezy, nyt pelkkä Jeezy debytoi kakkosena seitsemännellä levyllään Seen It All: The Autobiography. Hänellä on nyt viisi top 3 -sijoitusta, joista kaksi ykköstä.
Bob Marleyn Legend nousi ensimmäistä kertaa top teniin, sillä Google Play kauppasi sitä lähes ilmaiseksi. Tätä ennen 18:nneksi päässyttä albumia on ostettu 30 vuoden aikana ainakin 15 miljoonaa kappaletta. Tarkkaa lukua on mahdoton tietää, sillä Soundscan on ilmoittanut myyntejä vain vuodesta 1991 alkaen. Vuodesta 1991 tähän päivään Legend on myynyt yli 11 miljoonaa kappaletta. Marleylle sen top ten -merkintä on uran toinen ja sijoitus korkein.
Counting Crowsin Somewhere Under Wonderland avasi sijalta kuusi ja on sopivasti bändin kuudes top ten -lätty. Recovering the Satellites (1996) oli ykkönen, mutta heidän ostetuin levynsä on August and Everything After (#4, 1993).
Heinäkuussa menehtyneen Johnny Winterin Step Back debytoi sijalla 17, joka on hänen korkein sijoituksensa. Top 40 -merkintöjä on nyt viisi. Poikabändilegendojen Nick Carterin ja Jordan Knightin nimellä Nick and Knight tekemä levy avasi sijalta 24.
Legendin lisäksi alennusmyynnistä hyötyivät muun muassa Miranda Lambertin Platinum (34–13), Lana Del Reyn Ultraviolence (38–19) ja Arctic Monkeysin AM (41–20).
Britannian singlet, Top 10
1. (-) Calvin Harris featuring John Newman – Blame
2. (1.) Lilly Wood and The Prick and Robin Schulz – Prayer in C
3. (5.) Sam Smith – I’m Not the Only One
4. (6.) Taylor Swift – Shake It Off
5. (4.) Iggy Azalea featuring Rita Ora – Black Widow
6. (-) Ten Walls – Walking with Elephants
7. (38.) 5 Seconds of Summer – Amnesia
8. (3.) The Script – Superheroes
9. (9.) MAGIC! – Rude
10. (-) Chris Brown featuring Usher & Rick Ross – New Flame
Calvin Harrisin uusi single Blame ilmestyi myyntiin ja streaming-palveluihin samanaikaisesti kuin radiosoittoon, mikä on brittilistalla yleensä ykkössijan kannalta aika turmiollinen taktiikka. John Newmanin laulama kappale debytoi kuitenkin niukasti kärjessä ja on Harrisin seitsemäs ja Newmanin kolmas ykkönen.
Sam Smithin I’m Not the Only One saavutti oman parhaansa noustuaan kolmanneksi. Ten Wallsin kokonaan instrumentaali tanssihitti Walking with Elephants debytoi kuudentena ja 5 Seconds of Summerin Amnesia nousi 38–7 ollen bändille kolmas top ten -sinkku.
Chris Brown saavutti top tenin edellisellä Loyal-singlellään (#10, 2014) ja nyt sinne ylsi niukasti New Flame. Se on kuitenkin siitä merkittävä kappale, että se on vierailija Rick Rossin koko uran ensimmäinen top 40 -merkintä. Brownilla on yksi ykkönen, arvaatteko mikä? Ei Run It (#2, 2005), No Air (#3, 2008) tai Forever (#4, 2008) vaan Turn Up the Music (2012).
George Ezran toinen hitti Blame It on Me eteni 27–20. Fall Out Boyn Centuries debytoi 22:ntena. Heidän edellisen albuminsa maistiainen My Songs Know What You Did in the Dark (Light ‘Em Up) ylsi kuitenkin peräti viidenneksi. X Factorissa luikautettu A Great Big Worldin ja Christina Aguileran Say Something (#4, 2014) nousi 26:nneksi.
Britannian albumit Top 10
1. (1.) Sam Smith – In the Lonely Hour
2. (-) Robert Plant – Lullaby and…The Ceaseless Roar
3. (3.) Ed Sheeran – x
4. (2.) Royal Blood – Royal Blood
5. (5.) George Ezra – Wanted on Voyage
6. (-) Ryan Adams – Ryan Adams
7. (49.) Bob Marley and The Wailers – Legend: The Best of
8. (8.) Paolo Nutini – Caustic Love
9. (-) Interpol – El Pintor
10. (6.) Collabro – Stars
Sam Smithin In the Lonely Hour jatkaa albumilistan keulilla, paaluviikko on sen neljäs.
Muuten listalla riittääkin hulinaa. Robert Plantin kymmenes soololevy Lullaby and… The Ceaseless Roar debytoi kakkosena. Hänen kolme edellistä omalla nimellään julkaistua levyä saavuttivat sijat 4, 2 (Alison Kraussin kanssa tehty Raising Sand) ja 3. Kaikkiaan Plantilla on kymmenen top ten -merkintää sooloartistina, mutta ei yhtään ykköstä.
Ryan Adamsin laskentatavasta riippuen noin 14. studioalbumi (yhtä monessa vuodessa) debytoi kuudentena. Tahti on kyllä hiipunut, sillä nimetöntä uutuutta edelsi kolmen vuoden paussi. Hän oli päässyt tätä ennen kerran top teniin edellisellä Ashes and Firella (#9, 2011).
Bob Marleyn Legend (#1, 1984) nousi jenkkilistan tapaan alen ansiosta top teniin. Mutta toisin kuin rapakon takana, Britanniassa levy oli ykkönen jo pian ilmestymisensä jälkeen.
Interpolin fanikanta on kutistunut huomattavasti, mutta El Pintor jaksoi kuitenkin yhdeksänneksi. Heillä on nyt kolme top ten -merkintää. Our Love to Admire (2007) ylsi peräti kakkoseksi, mutta bändin myydyin levy on Antics (#21, 2004) joka myi lopulta kultaa.
Queenin Live at the Rainbow ’74 avasi sijalta 11. The Kooksin Listen debytoi 16:ntena ja on heidän ensimmäinen top tenin ulkopuolelle jäänyt levynsä.
Deacon Bluen A New House pääsi 17:nneksi. Paluulevy Hipsters (2012) ylsi 19:nneksi. Indie-poppari Banksin Goddess debytoi 20:ntena, Smokey Robinsonin duettoalbumi Smokey and Friends 21:ntenä ja r&b-laulajatar Jhené Aikon ensimmäinen varsinainen albumi Souled Out 23:ntena.
Ja lisää uutuuksia: No Going Back, Stiff Little Fingersin ensimmäinen studiolevy 11 vuoteen, avasi sijalta 28. He ovat toki päässeet aikoinaan korkeammallekin. Status Quon livelevy The Frantic Four’s Final Fling löytyy sijalta 34, M.A.D.:n nimetön esikoinen paikalta numero 36 ja Paul Carrackin kokoelma sijalta 39.
Kymmenen vuotta ensimmäisen levynsä jälkeen uuden albumin julkaisseen Death from Above 1979:n The Physical World sinnitteli 37:nneksi, joka on heidän parhaansa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti