Billboard Hot 100, Top 10
1. (3.) Lorde – Royals
2. (2.) Katy Perry – Roar
3. (1.) Miley Cyrus – Wrecking Ball
4. (7.) Drake featuring Majid Jordan – Hold On, We’re Going Home
5. (4.) Avicii – Wake Me Up
6. (6.) Jay Z featuring Justin Timberlake – Holy Grail
7. (5.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
8. (13.) Ylvis – The Fox
9. (8.) Lady Gaga – Applause
10. (9.) Lana Del Rey and Cedric Gervais – Summertime Sadness
Suomella on Lordi, Uudella-Seelannilla Lorde eli syntymänimeltään Ella Yelich-O’Connor. Pian 17-vuotiaasta neidosta tuli eräs listahistorian nuorimpia Hot 100 -listan valloittaneita artisteja, kun Royals nousi kolmannelta sijalta ykköseksi. Se oli ostetuin biisi toista viikkoa putkeen.
Lorde on nuorin kärkeen päässyt artisti sitten Tiffanyn vuonna 1987, joka oli 16 vuotta ja kuukauden vanha I Think We’re Alone Now -hitin kaapattua paalupaikan. Nuoruusennätys sooloartisteista on Stevie Wonderin nimissä. Hänen Fingertips Pt. 2 -kappaleensa nousi ykköseksi vuonna 1963, kun Wonder oli 13-vuotias. Toki Michael Jackson kävi kärjessä osana Jackson 5 -yhtyettä jo 11-vuotiaana, eikä Hansonin nuorimmainen ollut kovin iäkäs hänkään.
Draken Hold On, We’re Going Home nousi kolme sijaa neljänneksi ja albumijulkaisun myötä All Me debytoi sijalla 20 ja lähes kaikki loput levyn kappaleet ilmaantuivat top 50:n alapuolelle.
Ylvisin The Fox loikkasi 13–8. Täten top tenissä on sekä historiallisesti sekä ruotsalais- että norjalaisedustusta. Ainoa ykköseksi päässyt norjalaisesittäjä on A-ha ja Ylvis on toinen kärkikymmenikköön yltänyt. Toki lisäksi Aquan Lene Nystrøm ja Abban Anni-Frid Lyngstad ovat norjalaisia.
Suomalaiset eivät ole koskaan nähneet top 40:ää. Meikäläisittäin paras sijoitus on Apocalyptican I Don’t Caren 78. tila vuodelta 2008. Daruden Sandstorm ylsi 83:nneksi ja HIM:n Wings of a Butterfly 87:nneksi.
Tämän hetken kuumimpiin tuottajiin kuuluvan Mike Will Made-Itin 23 palasi listalle hulppeasti sijalle 11. Kappaleella esiintyvät myös Miley Cyrus, Wiz Khalifa ja Juicy J. Awolnationin Sail nappasi taas oman parhaansa noustuaan 17:nneksi.
OneRepublicin Counting Stars lähestyy top 20 -tasoa (28–22) ja Imagine Dragons sai kolmannen top 40 -hittinsä Demonsin loikattua 46–28. Brittilaulaja Passengerin Let Her Go ylitti viimein top 40 -kynnyksen (44–38) – viimein siksi, koska se oli iso hitti Euroopassa jo alkuvuodesta.
USA:n albumit, Top 10
1. (-) Drake – Nothing Was the Same
2. (-) Kings of Leon – Mechanical Bull
3. (-) Cher – Closer to the Truth
4. (-) Elton John – The Diving Board
5. (1.) Jack Johnson – From Here to Now to You
6. (6.) Luke Bryan – Crash My Party
7. (-) Dream Theater – Dream Theater
8. (-) Krewella – Get Wet
9. (-) Metallica – Through the Never (Soundtrack)
10. (2.) Justin Moore – Off the Beaten Path
Draken menestyskulku jatkuu vaivattomana. Nothing Was the Samea ostettiin viikossa enemmän kuin mitään hänen aiemmista albumeistaan ja siitä tuli tähden kolmas ykkönen. Neljästä korkean profiilin julkaisusta So Far Gone (2009) ylsi kuudenneksi.
Kings of Leon ei siis vieläkään saanut ensimmäistä ykköstään. Mechanical Bull kävi kaupaksi kuitenkin pitkälti yli sata tuhatta kertaa. Come Around Sundown (2010) pääsi niin ikään kakkoseksi ja top ten -levyjä on nyt kaikkiaan kolme – ostetuimpana tietenkin Only by the Night (#4, 2008).
Cherin Closer to the Truth debytoi kolmantena, joka on siis – uskokaa tai älkää – veteraanin korkein sijoitus. Top ten -albumeitakaan ei ole ihan hirveästi, kaikkiaan viisi, ja ne ovat kaikki tulleet vuoden 1989 jälkeen. Believe (1998) ja The Very Best of (2002) ylsivät neljännelle sijalle. Cherin koko uran korkein sijoitus on Sonny and Cherin Look at Usin (1965) kakkostila. 48 vuotta top 5 -albumeita, ei paha! Half Breed oli muuten Hot 100 -listan ykkösenä tasan 40 vuotta sitten.
Huonosti ei mene Elton Johnillakaan, vaikka The Diving Boardin viikkomyynti ei noussutkaan aivan hulppeaksi. Nelossija on jo miehen 18. top ten -merkintä, mihin on kyennyt vain yhdeksän muuta artistia koko listan historiassa.
Dream Theaterin nimetön 12. albumi debytoi seitsemäntenä ja on bändin kolmas top ten -levy putkeen. Tanssipopyhtye Krewella yllätti positiivisesti Get Wetin päästyä peräti kahdeksanneksi. Heidän suurin hittinsä toistaiseksi on Hot 100 -listan 32:nneksi yltänyt Alive.
Metallica sai jo kaikkiaan yhdeksännen top ten -levynsä, kun Through the Never -soundtrack punnersi sijalle yhdeksän. Heillä on viisi ykköstä.
Alan Jacksonin bluegrass-albumi, nimeltään ytimekkäästi The Bluegrass Album, pääsi 11:nneksi ja Chvrchesin The Bones of What You Believe hienosti 12:nneksi.
Stingin paluu on mennyt monelta ohi, sillä The Last Ship jäi 13:nneksi. Jopa hänen joululevynsä If on a Winter’s Night (2009) sekä sinfoniaorkesterin kanssa tehty Symphonicities (2010) ylsivät kuudenneksi. Hänellä ei ole yhtään ykköstä sooloartistina, mutta yhdeksän top ten -albumia.
Britannian singlet, Top 10
1. (3.) OneRepublic – Counting Stars
2. (-) The Vamps – Can We Dance
3. (1.) Jason Derülo featuring 2 Chainz – Talk Dirty
4. (2.) Katy Perry – Roar
5. (-) Chase and Status featuring Moko – Count on Me
6. (5.) Avicii – You Make Me
7. (13.) Demi Lovato – Skyscraper
8. (4.) Drake featuring Majid Jordan – Hold On, We’re Going Home
9. (6.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Mary Lambert – Same Love
10. (-) Dizzee Rascal featuring will.i.am – Something Really Bad
Poikabändi The Vampsin Can We Dance oli väliaikatiedoissa jopa ykkösenä, mutta sen myynti alkoi laahata loppuviikosta pahasti. Tuloksena silti kakkossija, ei hassummin ensimmäiselle singlelle. Paalupaikan vei OneRepublicin Counting Stars, joka on kärkkynyt kärjen tuntumassa jo useamman viikon. Se on bändin ensimmäinen ykkönen.
Chase and Statusin Count on Me debytoi viidentenä, joka on duon neljäs top ten -sijoitus. Blind Faith (2010) ylsi niin ikään viidenneksi. Count on Mellä laulaa minulle täysin outo mies nimeltä Moko.
Demi Lovato sai toisen top ten -hittinsä jo pari vuotta sitten ilmestyneen Skyscraperin noustua tv-ohjelmanäkyvyyden vuoksi 13–7. Heart Attack saavutti kolmossijan keväällä. Jason Mrazin I Won’t Give Up (#11, 2012) sai myös X Factor -käsittelyn ja palasi 14:nneksi. Mrazin kaksi 11:nneksi päässyttä hittiä (toinen on I’m Yours) ovat viettäneet yhteensä 99 viikkoa top 75:ssä.
Esikoishitillään Last Night peräti 11:nneksi viime vuonna ehtinyt Lucy Spraggan julkaisi kyseisen kappaleen uudestaan isolla levy-yhtiöllä ja nyt tuloksena oli alaotsikko Beer Fear sekä toistaiseksi 18. tila. Nellyn, Nicki Minajin ja Pharrellin Get Like Me aloitti paikalta numero 19, joka on Minajin paras noteeraus sitten viimevuotisen Justin Bieber -dueton Beauty and a Beat (#16, 2012).
Justin Timberlaken Take Back the Night saavutti albumijulkaisun myötä oman parhaansa (22). Robin Thicken ja Kendrick Lamarin Give It 2 U nousi 34–27, joka on Lamarin uran korkein sijoitus.
Fuse ODG:n toinen top 40 -hitti Azonto parkkeerasi 30:nneksi. Antenna ylsi peräti seitsemänneksi kesällä. 12-vuotiaan Jasmine Thompsonin versio Chaka Khanin Ain’t Nobodysta soi mainoksessa ja nousi nyt 72–32. Two Door Cinema Clubin Changing of the Seasons nappasi 33. sijan ja on bändin ensimmäinen top 40 -merkintä.
Britannian albumit Top 10
1. (-) Haim – Days Are Gone
2. (-) Justin Timberlake – The 20/20 Experience: 2 of 2
3. (1.) Kings of Leon – Mechanical Bull
4. (4.) Arctic Monkeys – AM
5. (2.) Drake – Nothing Was the Same
6. (-) Alter Bridge – Fortress
7. (3.) Jessie J – Alive
8. (7.) London Grammar – If You Wait
9. (6.) Avicii – True
10. (-) Dizzee Rascal – The Fifth
Haim ja Justin Timberlake kamppailivat rinta rinnan tämän viikon Britannian albumilistan ykkössijasta. Yhdysvaltalaisbändin Days Are Gone -esikoinen vei lopulta voiton ja The 20/20 Experience: 2 of 2 joutui tyytymään kakkossijaan. Kaikki Timberlaken neljä sooloalbumia ovat yltäneet ykköseksi tai kakkoseksi.
Molemmat The 20/20 Experience -albumit sisältävä Complete-painos debytoi sijalla 27 ja ykkösosa (#1, 2013) keikkuu paikalla numero 33. Periaatteessa voi sanoa Complete-painoksen vieneen Timberlakelta ykköspaikan.
Alter Bridgen neljäs studioalbumi Fortress debytoi kuudentena ja on bändin toinen top ten -levy. AB III (2010) piipahti yhdeksäntenä, ja todellakin piipahti, sillä se keräsi vain kaksi viikkoa top 75:ssä.
Dizzee Rascalin viides albumi The Fifth nappasi kymmenennen tilan, mikä on melko keskinkertainen suoritus ottaen huomioon, että hän saavutti platinalevyn vielä edellisellä Tongue n’ Cheek -levyllään (#3, 2009). Kaikki neljä aiempaa studioalbumia ovat myyneet vähintään kultaa. Singlelistalla Will.i.amin kanssa levytetty Something Really Bad debytoi niin ikään kymmenentenä ja on Rascalin 13. top ten -saavutus.
Nick Douwman eli Sub Focusin Torus pääsi 11:nneksi. Hänen ensimmäinen levynsä vuodelta 2009 ylsi 51:nneksi, mutta vasta nyt mies on saanut kunnon singlehittejä – kuten viime viikolla 14:nneksi yltäneen Turn It Aroundin.
Macklemoren ja Ryan Lewisin The Heist nousi viimein top 20 -listalle 32–20, kiitos kolmannen ison hitin Same Love. Tätä ennen albumi oli päässyt 25:nneksi.
Moby saavutti kuin saavuttikin vielä ainakin yhden top 40 -merkinnän, kun Innocents pinnisti 35:nneksi. Hänellä on kaksi ykköstäkin: Play (2000) ja 18 (2002).
Metallican leffasoundtrack Through the Never limbosi 36:nneksi. Status Quon livealbumi The Frantic Four Reunion 2013 näyttäytyy sijalla 37 ja Kids in Glass Housesin Peace 39:ntena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti