Billboard Hot 100, Top 10
1. (1.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
2. (3.) Miley Cyrus – We Can’t Stop
3. (4.) Imagine Dragons – Radioactive
4. (2.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
5. (7.) Bruno Mars – Treasure
6. (5.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Ray Dalton – Can’t Hold Us
7. (6.) Florida Georgia Line featuring Nelly – Cruise
8. (8.) Jay Z featuring Justin Timberlake – Holy Grail
9. (10.) Anna Kendrick – Cups
10. (9.) Justin Timberlake – Mirrors
Robin Thicken Blurred Linesin vauhti radiosoitossa on häkellyttävää ja se saattaa hyvinkin ohittaa parin viikon sisällä Mariah Careyn We Belong Togetherin (2005) nykymuotoisen radiopaneelin ennätyslukemat. Käytännössä kaikenlaiset asemat kantriasemia lukuun ottamatta soittavat Blurred Linesia. Sitä myös ostettiin viime viikolla ylivoimaisesti enemmän (340 000 kpl) kuin mitään muuta biisiä.
Miley Cyrus sivusi tällä viikolla uransa parasta Hot 100 -saavutusta, kun We Can’t Stop nousi pykälän kakkoseksi. Tätä ennen hän oli yltänyt samaan kappaleella Party in the USA (2009). Myös Imagine Dragonsin Radioactive, Bruno Marsin Treasure sekä Anna Kendrickin Cups noteerasivat listauransa korkeimmat sijoitukset eli kolmannen, viidennen ja yhdeksännen tilan.
Lisäksi top tenin ulkopuolella Maroon 5:n Love Somebody (14–12), Capital Citiesin Safe and Sound (19–16) sekä Jason Derülon The Other Side (20–18) saavuttivat toistaiseksi parhaat noteerauksensa.
Rockon, Rick Rossin ja Futuren U.O.E.N.O. loikkasi 29–20 ja on Rockon ensimmäinen top 20 -hitti. Sen suosio perustuu suurelta osin Asap Rockyn ja 2 Chainzin tähdittämiin remiksauksiin, jotka eivät jostain syystä näy Billboardin kreditoinnissa.
The Finatticzin yllätyshitti, yli vuoden vanha Don’t Drop That Thun Thun, hyppäsi 88–35. Justin Timberlaken Take Back the Night punnersi toisella viikollaan 47–39, mutta ei käy kieltäminen, että sen avaus on ollut odotettua vaisumpi, kun vertaa esimerkiksi Jay Z -duetto Holy Grailiin.
USA:n albumit, Top 10
1. (1.) Jay Z – Magna Carta Holy Grail
2. (-) Sara Bareilles – The Blessed Unrest
3. (-) Kidz Bop Kids – Kidz Bop 24
4. (-) Ace Hood – Trials and Tribulations
5. (4.) Florida Georgia Line – Here’s to the Good Times
6. (5.) Imagine Dragons – Night Visions
7. (3.) J. Cole – Born Sinner
8. (-) Soundtrack – Teen Beach Movie
9. (13.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience
10. (-) Cody Simpson – Surfers Paradise
Yhtä varmasti kuin Jay Z nettoaa ykkösiä, lapsille tarkoitetut Kidz Bop -albumit keräävät top 3 -sijoituksia. Top ten -merkintöjä on jo 17, mutta ykkösiä ei yhtään. Sarjan 24. osa debytoi kolmantena edellään Sara Bareillesin uusi The Blessed Unrest -levy. Laulajattaren edellinen Kaleidoscope Dream -albumi (2010) kävi jopa ykkösenä ja nyt uutuus debytoi siis kakkosena ja on hänen kolmas top ten -merkintänsä.
Ace Hoodille neljännen albumin Trials and Tribulationsin top ten -visiitti on toinen ja nelostila uran paras. Parin vuoden takainen Blood, Sweat and Tears ylsi kahdeksanneksi. Tällä kertaa hänellä on apunaan isohko hittikin, eli Hot 100 -listan sijalle 33 päässyt Bugatti.
Disney-elokuva Teen Beach Movien soundtrack avasi sijalta kahdeksan. Australialaisnuorukainen Cody Simpson nappasi ensimmäisen top ten -sijoituksensa Surfer’s Paradisen yllettyä kymmenenneksi. Tätä ennen EP-mittainen Coast to Coast (2011) oli käynyt sijalla 12.
Folkrock-laulaja Matt Nathansonin Last of the Great Pretenders nappasi 16. sijan. Se on hänen parhaansa – Modern Love (2011) saavutti 17. tilan. Nathansonia seurasi rockbändi Sick Puppies, jolle taas Connectin 17. tila on ensimmäinen top 20 -saavutus.
Pet Shop Boysin Electric debytoi 26:ntenä, joka on heidän paras sijoituksensa sitten Veryn (#20, 1993). Kaksikon ainoa top ten -albumi on Please (#7, 1986). The Isley Brothersista tuttu Ronald Isley on ensimmäistä kertaa top 40:ssä sooloartistina, kun This Song Is for You nappasi 27. tilan.
Britannian singlet, Top 10
1. (1.) Avicii – Wake Me Up
2. (-) One Direction – Best Song Ever
3. (2.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
4. (3.) John Newman – Love Me Again
5. (4.) Icona Pop featuring Charli XCX – I Love It
6. (6.) Naughty Boy featuring Sam Smith – La La La
7. (10.) Passenger – Let Her Go
8. (5.) will.i.am – Bang Bang
9. (11.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
10. (8.) Selena Gomez – Come and Get It
Aviciin Wake Me Upille ei näköjään ole kreditoitu lainkaan sen laulajaa Aloe Blaccia, joten se ei sittenkään mene historiankirjoihin Blaccin ensimmäisenä ykkösenä.
Biisin toinen ykkösviikko tuli selvällä erolla One Directionin uuteen Best Song Ever -singleen. Sillä edistetään tulevan This Is Us -dokumentin myyntiä – tai päinvastoin. Nuorisoilmiöllä on neljä ykköstä ja heidän kaikki yhdeksän virallista singleään ovat yltäneet top teniin.
Calvin Harris hakee toden teolla yhdeksättä top ten -singleään 18 Months -albumilta. Thinking About You nousi nyt 28–14 ja historiallinen kipuaminen top teniin saattaa tapahtua jo ensi viikolla. Tuo yhdeksän yhdeltä albumilta olisi siis ennätys.
Pinkin ja Lily Allenin True Love ylitti top 20 -kynnyksen 22–16. Toploaderin Dancing in the Moonlight (#7, 2000) loikkasi 63–27, koska iTunes kauppaa sitä halvalla. Tuo mainittu seitsemäs tila tuli vasta uusintajulkaisun jälkeen 14. listaviikolla, mikä oli vuonna 2001 erittäin harvinaista. Moni ei ehkä tiedä, että biisin alkuperäinen esittäjä on King Harvest.
Cedric Gervais on remiksannut Lana Del Reyn Summertime Sadnessin hittikuntoon ja se debytoi sijalla 32 ollen Del Reyn kuudes top 40 -merkintä ja Gervaisin toinen. DJ-tähti vierailee Suomessa 9. elokuuta.
Britannian albumit Top 10
1. (-) Jahmene Douglas – Love Never Fails
2. (1.) Robin Thicke – Blurred Lines
3. (2.) Jay Z – Magna Carta Holy Grail
4. (5.) Passenger – All the Little Lights
5. (4.) Rod Stewart – Time
6. (6.) Michael Bublé – To Be Loved
7. (7.) Mumford and Sons – Babel
8. (24.) David Guetta – Nothing But the Beat
9. (11.) Rudimental – Home
10. (10.) Jake Bugg – Jake Bugg
NOW-sarjan huimaa suosiota ei hidasta mikään – 85. osaa ostettiin taas valtava määrä verrattuna artistien albumilistan ykköseen, X Factor -finalisti Jahmene Douglasin Love Never Fails -esikoiseen. Love Never Fails sisältää ainoastaan covereita.
David Guettan Nothing But the Beat (#2, 2011) loikkasi 24–8 ja Gabrielle Aplinin English Rain (#2, 2013) 36–17. Selena Gomezin ensimmäinen ihan oma albumi Stars Dance debytoi 14:ntenä. Hänen paras sijoituksensa on The Scenen kanssa tehdyn Kiss and Tell -albumin (2009) 12. tila.
The Rolling Stonesin livelevy Hyde Park Live debytoi 16:ntena. Vaikka hiljainen kesäviikko ei tuonut listalle montaakaan uutuutta, niin Pet Shop Boysin Electricin viimeviikkoinen kolmas tila vaihtui 28. sijaan.
Fuck Buttonsin Slow Focus nappasi 36. tilan ollen bändin ensimmäinen top 40 -levy. Ginger Wildheartin Hey Hello -projektin nimetön esikoinen debytoi sijalla 37. The Wildheartsin uralle on mahtunut jopa yksi top ten -albumi, P.H.U.Q. (#6, 1995).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti