Blogi, jonka sisältö koostuu miltei sataprosenttisesti jenkki- ja brittilistanörtteilystä.
sunnuntai 17. kesäkuuta 2012
Listakatsaus, vko 25
Billboard Hot 100, Top 10
1. (2.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
2. (1.) Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know
3. (3.) Maroon 5 featuring Wiz Khalifa – Payphone
4. (4.) Fun featuring Janelle Monáe – We Are Young
5. (6.) One Direction – What Makes You Beautiful
6. (5.) Nicki Minaj – Starships
7. (7.) Flo Rida featuring Sia – Wild Ones
8. (9.) Rihanna – Where Have You Been
9. (19.) Katy Perry – Wide Awake
10. (8.) Justin Bieber – Boyfriend
Carly Rae Jepsenin Call Me Maybe ehti edetä tasaisesti 16 viikkoa ennen kuin lopulta saavutti ykköspaikan. Se on luonnollisesti vasta breikanneen laulajattaren ensimmäinen.
Kiinnostava knoppi: Sekä Call Me Maybe, Somebody That I Used to Know että We Are Young ovat käyneet USA:n, Kanadan, Australian ja Britannian listojen kärjessä, mutta kaikkialla eri järjestyksessä. Britanniassa järjestyksessä Gotye, Jepsen ja Fun, USA:ssa Fun, Gotye ja Jepsen.
Ja siellä hän taas on, top tenissä. Katy Perryn Wide Awake kasvatti rutkasti sekä myyntiään että radiosoittoaan ja loikkasi yhdeksänneksi. Perryllä on nyt jo 11 top ten -hittiä ja seitsemän ykköstä, joista viisi putkeen vuosina 2010–2011.
Viikon uusi Justin Bieber -biisi All Around the World debytoi 22:ntenä. Lil Waynen My Homies Still nappasi 38:nnen ja kantribändi Little Big Townin Pontoon 51. sijan.
Kenny Chesneyn Welcome to the Fishbowl -albumia ennakoiva Come Over loikkasi 55–32. Hänellä ei ole vielä yhtään top ten -hittiä. Gym Class Heroesilta niitä löytyy, Ryan Tedderin laulama The Fighter eteni nyt 45–36.
USA:n albumit, Top 10
1. (2.) Adele – 21
2. (-) Alan Jackson – Thirty Miles West
3. (-) The Beach Boys – That’s Why God Made the Radio
4. (-) Neil Young and Crazy Horse – Americana
5. (-) Big K.R.I.T. – Live from the Underground
6. (4.) One Direction – Up All Night
7. (1.) John Mayer – Born and Raised
8. (-) Curren$y – The Stoned Immaculate
9. (6.) Carrie Underwood – Blown Away
10. (-) Brandi Carlile – Bear Creek
Adelen 21 palasi ykköseksi ja saavutti 24. viikkonsa paalulla. Se sivuaa Purple Rain -soundtrackin saavutusta vuodelta 1985. Seitsemän albumia on kuitenkin viettänyt vielä kauemmin kärjessä ja pidempi visiitti tällä erää näyttää epätodennäköiseltä, sillä julkaisulistassa komeilevat muun muassa Usherin, Linkin Parkin ja Justin Bieberin uudet albumit. Huikeaa joka tapauksessa.
Alan Jacksonin 12. top ten -albumi Thirty Miles West debytoi kakkosena. Hänellä on neljä ykköstäkin.
The Beach Boysin That’s Why God Made the Radio nappasi odotetusti kolmannen sijan. Veteraaniryhmä on keikkunut näin korkealla viimeksi vuonna 1974, jolloin Endless Summer -kokoelma kävi kärjessä. Top ten -albumeita on kaikkiaan 14.
Samoihin saavutuksiin ylsi myös Neil Young, jolle Americanan nelossija on peräti uran toiseksi paras. Vain Harvest (1972) on käynyt korkeammalla, se vietti kaksi viikkoa kärjessä. Youngilla on ainakin kahdeksan top ten -albumia.
Räppäri Big K.R.I.T. sinkautti Live from the Underground -esikoisensa heti viidenneksi. Toinen, perin ahkera sanataiteilija Currensy (s kirjoitetaan dollarin merkillä) saavutti uransa korkeimman sijoituksen eli kahdeksannen.
Top tenin uutuussekstetin täydensi Brandi Carlilen ensimmäinen top ten -albumi Bear Creek. Se tosin myi avausviikollaan vain hivenen enemmän kuin 26:ntenä käynyt Give Up the Ghost (2009).
Eagles-mies Joe Walshin Analog Man debytoi 12:ntena. Se on Walshin kuudes top 20 -oven avannut soolo. Tom Cruisen tähdittämän Rock of Ages -leffan musiikki debytoi 15:ntenä. Victorious 2.0 (18) on puolestaan TV-soundtrack.
Ja vielä pari uutuutta: One Tree Hill -sarjasta kuuluisaksi tulleen kantrilaulaja Jana Kramerin esikoinen nappasi 19. tilan ja Britannian albumilistaa pariinkin otteeseen hallinnut Emeli Sandén Our Version of Events aloitti sijalta 28.
Folkrockia soittavan The Lumineersin nimetön albumi on keikkunut listalla jo hetken, mutta kipusi nyt ensimmäistä kertaa top 40:iin 57–31. Se debytoi huhtikuussa 45:ntenä.
Britannian singlet, Top 10
1. (-) Cheryl – Call My Name
2. (2.) Flo Rida – Whistle
3. (1.) Gary Barlow and The Commonwealth Band – Sing
4. (8.) Coldplay featuring Rihanna – Princess of China
5. (4.) Rudimental feat. John Newman – Feel the Love
6. (3.) Fun featuring Janelle Monáe – We Are Young
7. (6.) DJ Fresh featuring Dizzee Rascal – The Power
8. (5.) Usher – Scream
9. (-) Precision Tunes – Payphone
10. (7.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
Nimipolitiikkaansa muuttanut popjulkkis Cheryl Cole tupsahti odotetusti brittilistan ykköseksi. Calvin Harrisin tuottama Call My Name on nyt etunimellään esiintyvän neidon kolmas sooloykkönen ja viides top ten -sinkku. Aiemmat ykköset ovat Fight for this Love (2009) ja Promise This (2010).
Flo Ridan Whistle pysyi kakkosena ja Coldplayn Princess of China nappasi oman parhaansa. Top tenin kummajainen on Precision Tunes -nimisen ”artistin” feikkiversio Maroon 5:n pitkään haudotusta Payphone-hitistä. Britit pitävät biisistä niin paljon, että tuokin viritys debytoi yhdeksäntenä. Taitaa olla eräänlainen ennätys sarallaan? Oikea Payphone ilmestyi kauppoihin tänä aamuna, joten Precision Tunesin listaviikot jäävät vähiin.
Muuten sinkkulistalla on hiljaista. Justin Bieberin As Long As You Love Me debytoi 30:ntenä. Se on vierailija Big Seanin ensimmäinen top 40 -merkintä. Ensikertalainen on myös r&b-artisti Trey Songz, jonka Heart Attack debytoi 28:ntenä.
The Voicessa kilpailleen Tyler Jamesin Higher Love nappasi 39. tilan. Hän saavutti top 40 -sijoituksen jo vuonna 2004 kappaleella What Do I Do (25) ja Foolish (2005) kävi peräti 16:ntena.
Emeli Sandén My Kind of Love nousi tähän asti parhaalle sijalleen 17:nneksi. Katy Perryn Wide Awake eteni 64–31 ja Kelly Clarksonin Dark Side 43–40. Aviciin Silhouettes palasi top 40:iin 44–26, joka sivuaa sen korkeinta sijoitusta.
Britannian albumit Top 10
1. (1.) Gary Barlow and The Commonwealth Band – Sing
2. (-) Amy Macdonald – Life in a Beautiful Light
3. (-) Usher – Looking 4 Myself
4. (5.) Coldplay – Mylo Xyloto
5. (3.) Paloma Faith – Fall to Grace
6. (6.) Emeli Sandé – Our Version of Events
7. (2.) Ed Sheeran – +
8. (4.) Bee Gees – Number Ones
9. (-) Fleetwood Mac – 25 Years: The Chain
10. (10.) Paul Simon – Graceland
Gary Barlow’n ja Commonwealth Bandin Sing viettää myös kolmannen listaviikkonsa albumilaskennan ykkösenä. Sille ei mahtanut mitään Amy Macdonald, joka taitaa nykyisin olla suositumpi manner-Euroopassa kuin kotimaassaan. Life in a Beautiful Light jaksoi silti kakkoseksi ja hänen kolmanneksi top 5 -suorituksekseen. This Is the Life (2007) ylsi peräti ykköseksi. Sinkkulistan top ten -merkintöjä Macdonaldilla ei ole yhtään.
Usherin Looking 4 Myself nappasi pronssisijan. R&b-tähdellä on nyt viisi perättäistä top ten -albumia ja sijoituksetkin ihan kivoja: 1, 1, 1, 2 ja 3.
Fleetwood Macin 25 Years: The Chain -kokoelma vuodelta 1992 saavutti listasijoituksen Britanniassa vasta nyt tiivistetyn version myötä. Bändin 70-luvun kokoonpanoon kuulunut Bob Welch menehtyi menneellä viikolla.
Maximo Park muistetaan 2000-luvun puolenvälin indien hullujen vuosien semimenestyjänä, mutta heidänkin hittivirtansa on tyrehtynyt aikoja sitten. Siihen nähden The National Healthin 13. sija on ihan hyvä. Heidän parhaansa on Our Earthly Pleasuresin (2007) kakkostila, eikä seuraaja Quicken the Heart (#6, 2009) jaksanut mukana kuin kolme viikkoa.
Hieman samat sanat voi sanoa Hot Chipistä. Kulttimaine vei heidät aikoinaan jopa sinkkulistan kuudenneksi (Ready for the Floor) ja albumilistan neloseksi (Made in the Dark), mutta sittemmin on ollut hiljaisempaa. In Our Heads (14) jatkaa One Life Standin (#11, 2010) jäljillä.
Sitten hieman lisää kokoelmia: Bob Marleyn jättimenestys Legend jatkoi yllättävää nousuaan 28–20. The Stone Rosesin The Very Best of (#19, 2002) palasi 21:nneksi ja Johnny Cashin The Classics debytoi 22:ntenä.
Isänpäivä auttoi Paul Simonin Gracelandia pitämään kymppisijansa sekä toi Bruce Springsteenin Wrecking Ballin peräti 16:nneksi ja Noel Gallagherin linnutkin lensivät 63–24. Totally Enormous Extinct Dinosaur menetti listaneitsyytensä Troublen debytoitua 35:ntenä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti