Blogi, jonka sisältö koostuu miltei sataprosenttisesti jenkki- ja brittilistanörtteilystä.
sunnuntai 3. kesäkuuta 2012
Listakatsaus, vko 23
Billboard Hot 100, Top 10
1. (1.) Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know
2. (2.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
3. (3.) Maroon 5 featuring Wiz Khalifa – Payphone
4. (4.) Fun featuring Janelle Monáe – We Are Young
5. (5.) Nicki Minaj – Starships
6. (6.) Flo Rida featuring Sia – Wild Ones
7. (7.) One Direction – What Makes You Beautiful
8. (8.) The Wanted – Glad You Came
9. (9.) Justin Bieber – Boyfriend
10. (-) Phillip Phillips – Home
Gotyen ja Kimbran Somebody That I Used to Know’sta tuli seitsemällä viikollaan vuoden toistaiseksi pitkäikäisin Hot 100 -ykkönen. Carly Rae Jepsenin Call Me Maybe myi enemmän, mutta jäi kokonaispisteytyksessä vielä kakkoseksi.
Täysin staattisen kärkiyhdeksikön, ensimmäisen sitten vuoden 2004 tammikuun, takana debytoi American Idol -voittajan Phillip Phillipsin Home. Se oli viikon toiseksi ostetuin biisi ja nuo pisteet riittivät siis kymmenenteen sijaan.
Karminin Brokenhearted palasi top 20:iin ja nettosi korkeimman sijoituksensa (16). Ellie Gouldingin hitaasti noussut Lights on tiivistänyt tahtiaan ja on nyt jo 17:ntenä. Molemmille artisteille top 20 -hitti on uran ensimmäinen.
Luke Bryanin Drunk on You nousi 24–22, samalle sijalle päätyivät myös kantrisuosikin kaksi edellistä hittiä Country Girl (Shake It for Me) ja I Don’t Want This Night to End.
Katy Perryn Wide Awake, eli noin triljoonas lohkaisu Teenage Dream -kaudelta, debytoi 35:ntenä. Neon Trees saavutti uransa toisen top 40 -hitin Everybody Talksin noustua 42–40. Animal (2010) ylsi peräti 13:nneksi.
USA:n albumit, Top 10
1. (-) John Mayer – Born and Raised
2. (2.) Adele – 21
3. (3.) Carrie Underwood – Blown Away
4. (-) Slash – Apocalyptic Love
5. (10.) One Direction – Up All Night
6. (9.) Lionel Richie – Tuskegee
7. (-) MercyMe – The Hurt and the Healer
8. (-) Sara Bareilles – Once Upon Another Time (EP)
9. (6.) Various Artists – NOW 42
10. (5.) Norah Jones – Little Broken Hearts
John Mayerin viides studioalbumi Born and Raised singahti hänen kolmanneksi ykkösekseen. Kaksi aiempaa ovat Heavier Things (2003) ja Battle Studies (2009). Muita top ten -merkintöjä on kolme. Born and Raisediä ostettiin noin 219 000 kpl eli lähes nelinkertaisesti Adelen 21:n viikkosaldoon verrattuna.
Slash saavutti toisen top ten -albuminsa, jos unohdetaan kaikki yhtyelevyt. Slash (2010) ylsi kolmanneksi. MercyMen ensimmäinen albumi Sonylle, The Hurt and the Healer, debytoi seitsemäntenä, neljä pykälää kehnommin kuin toissavuotinen The Generous Mr. Lovewell. Näiden kahden väliin eteni One Directionin Up All Night, joka ei ole vielä kertaakaan pudonnut top tenistä.
Adam Lambertin Trespassing joutui perääntymään kärkijoukoista 12:nneksi jo toisella listaviikollaan. Sen myynti putosi noin 70 prosenttia edellisviikosta.
Love Song- ja King of Anything -hiteistä tutun Sara Bareillesin EP-julkaisu Once Upon Another Time nappasi kahdeksannen sijan. Kaleidoscope Heart (2010) piipahti jopa kärjessä ja Little Voice (2007) seitsemäntenä.
American Idolin ties kuinka monennen tuotantokauden voittaneen Phillip Phillipsin vain digitaalisesti julkaistu esikois-EP nappasi 11. sijan. 17:ntenä debytoiva Haley Reinhart sen sijaan on edelliskauden väkeä.
Garbagen uutuus julkaistiin fyysisenä levynä ja nousi 13:nneksi. Gotyen kaverina tunnettu Kimbra löysi itsensä sijalta 14 esikoisellaan Vows. Top 20:n ulkopuolella debytoi Joe Bonamassan brittikakkonen Driving Towards the Daylight. 23. tila on blues-urakoijan uran paras.
Paul ja Linda McCartneyn uudelleen julkaistu Ram (1971) palasi 24:nneksi. Robin Gibbin poismenon myötä pari Bee Gees -kokoelmaa nousi top sataan: The Ultimate 49:nneksi ja Number Ones 70:nneksi.
Britannian singlet, Top 10
1. (-) Rudimental feat. John Newman – Feel the Love
2. (1.) Fun featuring Janelle Monáe – We Are Young
3. (-) Loreen – Euphoria
4. (-) Lawson – When She Was Mine
5. (3.) Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
6. (6.) Rihanna – Where Have You Been
7. (5.) Alex Clare – Too Close
8. (4.) Rita Ora featuring Tinie Tempah – R.I.P.
9. (8.) Train – Drive By
10. (2.) The Wanted – Chasing the Sun
Kesän ensimmäisen Britannian sinkkulistan paalun nappasi melko odotetusti dubstep-projekti Rudimentalin kesähitiksi tähtäävä Feel the Love. Sillä laulaa minulle uppo-outo John Newman.
Loreenin euroviisut voittanut Euphoria debytoi kolmantena. Se on korkein euroviisuihin osallistuneen biisin sijoitus sitten Katrina and the Wavesin Love Shine a Lightin (1997) kolmostilan ja korkein ulkomaalaisen (siis ei-brittiläisen) voittajan sijoitus sitten Nicolen A Little Peacen keväällä 1982 saavuttaman ykköstilan.
Vilkkaan kärkipään uutuustrion täydensi Lawson-nimisen uuden popyhtyeen When She Was Mine -debyyttisingle. Bändi on lämmitellyt muun muassa The Wantedin ja Will Youngin kiertueilla.
Gary Barlow’n yhdessä Andrew Lloyd Webberin kanssa kirjoittama Sing on kunnianosoitus kuningatar Elisabeth II:lle. Se debytoi 11:ntenä. Barlow on soolona käynyt kärjessäkin kaksi kertaa, esikoisalbuminsa sinkuilla Forever Love (1996) ja Love Won’t Wait (1997). The Commonwealth Bandiin kuuluu muun muassa prinssi Harry, joka soittaa tamburiinia.
Loreenin lisäksi ruotsalaista osaamista edustavat Swedish House Mafian Sebastian Ingrosso ja Alosso singlellään Calling (Lose My Mind) [19]. Se on kummankin ensimmäinen top 20 -merkintä sooloartistina.
Povasin Kylien Timebombille nousua jopa top teniin, mutta se jämähti 31:nneksi, samalle sijalle, jolla debytoi kahden päivän myynnillä viime sunnuntaina. Mutta parempi sekin kuin pelottavan alas jäänyt Alexandra Burken uusi single Let It Go (33). Edellinen Elephant oli sentään top 5 -hitti. Justin Bieberin uusi biisi Die in Your Arms nappasi 34. tilan.
Kovien nimien Wretch 32:n ja Ed Sheeranin duetto Hush Little Baby on toistaiseksi edennyt vain 35:nneksi, vaikka on ollut myynnissä jo useamman viikon.
Britannian albumit Top 10
1. (-) Gary Barlow and The Commonwealth Band – Sing
2. (-) Paloma Faith – Fall to Grace
3. (-) Rumer – Boys Don’t Cry
4. (-) Scissor Sisters – Magic Hour
5. (-) Russell Watson – Anthems
6. (1.) Emeli Sandé – Our Version of Events
7. (5.) Bee Gees – Number Ones
8. (-) Sigur Rós – Valtari
9. (12.) Rihanna – Talk That Talk
10. (3.) Adele – 21
Albumilistan kärkeenkin oli hiljaisempien viikkojen jälkeen tungosta, sillä samaan aikaan julkaistiin odotetut albumit Paloma Faithilta, Scissor Sistersiltä ja Rumerilta. Kaikkien näiden ohi rynnisti vielä odotetummin Gary Barlow’n ja The Commonwealth Bandin Sing, jonka nimibiisi debytoi siis sinkkulistan 11:ntenä.
Sing on Barlow’n toinen ykkösalbumi, Open Road (1997) avasi niin ikään paalulta. Sen sijaan Twelve Months Eleven Days (1999) oli järkyttävä floppi viettäen vain yhden viikon sijalla 35.
Paloma Faithin Fall to Grace nappasi kakkostilan. Hänen Do You Want the Truth or Something Beautiful -esikoisensa (2009) ylsi yhdeksänneksi ja on myynyt tuplaplatinaa.
Samoja polkuja kulkee myös soul-laulaja Rumer. Hänellä on tilillään nyt kaksi kolmatta tilaa, sillä Boys Don’t Cry debytoi samalla paikalla kuin Seasons of My Soul (2010).
Scissor Sistersin listasijoitusten trendi on laskeva: kahden ykkösen jälkeen Night Work (2010) nappasi kakkossijan ja Magic Hour nyt neljännen. Newyorkilaisten esikoinen (2004) on Britannian listahistorian neljänkymmenen myydyimmän albumin joukossa.
Russell Watson on Scissor Sistersin tapaan top tenin vakiokävijöitä, mutta edellisestä top ten -albumista ehti kulua viisi vuotta. Cover-lätty Anthemsin viides tila on Watsonin kuudes visiitti kärkikymppiin, mutta ykkössijoja ei vielä löydy. Albumilla vierailee Vera Lynn, brittilistahistorian iäkkäin ykkösenä käynyt artisti.
Vielä kun Sigur Rósinkin uutuus Valtari tupsahti kahdeksanneksi, niin Adelen 21 oli vaarassa pudota top tenistä ensimmäistä kertaa listauransa aikana. Se sinnitteli juuri ja juuri kymmenenneksi. Valtari on islantilaisbändin toinen top ten -albumi, Med sud i eyrum vid spilum endalaust (2009) ylsi viidenneksi.
Where Have You Been- ja Princess of China -singlet auttavat hienosti Rihannan ja Coldplayn tuoreita albumeita. Molempia on ostettu multiplatinatason arvoisesti.
Melody Gardot’n The Absence debytoi 18:ntenä ja tilastoissa Alt-J -nimen saaneen Δ:n (delta) An Awesome Wave 19:ntenä. Gardot’n edellinen albumi My One and Only Thrill (2009) ylsi 12:nneksi ja Δ yllätti nappaamalla Breezeblocks-indiehitillään sinkkulistasijoituksen viime viikolla.
Ultravoxin paluualbumi Brilliant kaappasi 21. tilan. Heillä on tilillään huikea seitsemän albumin top ten -putki vuosilta 1981–1986, mutta ei yhtään ykköstä.
Regina Spektorin brittisuosio vaikuttaa keskinkertaiselta. What We Saw from the Cheap Seats pääsi vain 24:nneksi, mikä on kuitenkin hänen parhaansa. Ja sekin ohitti viime viikon kakkosen Joe Bonamassan Driving Towards the Daylightin, joka romahti 33:nneksi.
Public Image Ltd:n This is PIL debytoi 35:ntenä.
Tunnisteet:
Gary Barlow,
Gotye,
John Mayer,
John Newman,
Kimbra,
listakatsaus,
Rudimental
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti